Yarım altın kolye günümüzde; takı, yatırım amacıyla alınan modellerden birisidir. Zincir bölümünün değişmesiyle birlikte orta alanda kullanılan yarım altın kolyeler birçok kadın tarafından tercih edilir.

Düğün ya da özel günlerde hediye olarak da alınan yarım altın kolye 22 ayar ya da 24 ayar üzerinden hesaplanabilir. Zincir bölümünün şekli ve kullanılan altına göre fiyatlandırması değişebilmektedir.

Ancak söz konusu nokta alınacak modelden ziyade dolandırıcılardır! Son dönemde türeyen bu dolandırıcılık yönteminde altınların ayarlarıyla oynayıp yarım altın gibi satıyorlar. Güvenilir alanlardan alışveriş yapmayanlar bu şekilde dolandırılıyor.

Yarım Altın Kolye Modelleri için Güvenilir Kuyumcular Seçin!

Çeyrek, yarım tam altın kolye fark etmeksizin eğer altın alışverişi yapacaksanız güvenilir bir kuyumcuyu seçmek zorundasınız. Aksi takdirde dışarıdan güvenli duran bir alanda dolandırılabilir bunu fark etmeniz bile zor olabilir.

Artan altın dolandırıcılığına bir yenisi de yarım altın kolye modelleri için eklendi. Sözde kuyumcular yarım altın kullanmak yerine gramajı ya da ayarı düşük ola altınlar kullanıyor. Dışarıdan bakıldığında bir şey fark etmek zor oluyor.

Ancak diğer kuyumcular tarafından fark edilen bu durum sonrası müşteriler mağdur oluyor. Mağduriyeti düşürmek için Eskişehir kuyumcu sahipleri tarafından güvenilir adreslerden alışveriş yapılması gerektiğine vurgu yapılıyor.

200-300 TL Fark için Dolandırılmayın

Haber Resmi

Alışveriş yapmadan önce birden fazla kuyumcu dolanıyorsanız altın fiyatları konusunda değişik teklifler alabilirsiniz. Fakat uzun süredir alışveriş yaptığınız adresten sırf 200-300 TL için şaşmanızı önermiyoruz.

200-300 TL tutarındaki fark için farklı kuyumcuları tercih etmeniz size zarar verebilir. Güvenemeyeceğiniz bu adreslerde altının gramı ya da ayarı konusunda dolandırılmanız an meselesi olabilir.

İnternetten Yarım Altın Kolye Sipariş Etmeyin

En yaygın dolandırılma yöntemlerinden birisi de internet üzerinden yapılan alışverişlerdir. Dışarıdan kuyumcu gibi kendisini tanıtan hesapların kargolama ile altın gönderdiği görülür.

Halbuki bu tamamen sakıncalı bir durumdur. Altın alacağınız zaman bizzat giderek, görüp satın almanız gerekir. Online altın alışverişi yapmak pek de doğru olmayabilir.