Katherine Rundell uzun zamandır takip ettiğim, birçok kitabını okuduğum bir çocuk kitabı yazarı. Yazarın ‘Neden Çocuk Kitapları Okumalıyız?’ adlı kitabında altını çizdiğim bir cümle var ki, benim de çocuklar için yazarken daima dikkat ettiğim bir noktayı ifade ediyor: Çocuklar için, yetişkin okurun yetişkin edebiyatından talep ettiği ölçüde zengin bir hikâye yazmak.

İşte ‘İmkânsız Yaratıklar’ kitabında yazar tam da bu cümlede kast ettiği şeyi yaparak mitoloji, macera, korku ve dostlukla örülmüş zengin bir hikâyeyi okuyucuyla buluşturuyor. Dünyada yaşayan fakat garip bir şekilde hayvanlar tarafından çok sevilen bir çocuk olan Christopher ile hiç var olmadığı ve sadece hayal ürünü olduğu sanılan Arşipelago Takım Adaları’nda yaşayan Malu’nun yolları kesişiyor.

İkili peşlerindeki katilden kaçmak ve bir takım cevaplar aramak için plansız bir yolculuğa çıkıyor ve solmakta olan ışıltının etkisi ortaya çıktıkça arayışlarının aciliyeti de artıyor. Kitapta; altın boynuzlu tavşan, avank, grifon, kentaur, borometz, kimera, ejderha, kraken ve daha nice yaratıkla tanışacak, heyecanı hiç azalmayan bir maceraya tanık olacaksınız.

Katherine Rundell bugün ‘Yüzüklerin Efendisi’ ve ‘Hobit’ gibi çok sevilen kitapların yazarı J. R. R. Tolkein ve ‘Karanlık Cevher’ serisinin yazarı Philip Pullman ile kıyaslanıyor ve iyi bir hikâye anlatıcısı olarak niteleniyor.

Çocuk kitabı olarak tanıtılsa da yetişkinlerin de keyifle okuyabileceği ‘İmkânsız Yaratıklar’ 9 yaş ve sonrasına hitap ediyor.

Haber Resmi