Özellikle kış mevsimi yaklaşırken uzmanlar uyarıyor. Günün belli saatlerinde dikkatli olunması gerekiyor. Çoğu zaman soğuk havalar kalp krizi riskini arttırabiliyor. Nabız artışı, kan pıhtılaşması ve kan basıncının artması nedeniyle soğuk havalarda kalp krizi riski artıyor.

Özellikle kış aylarında sabah saatlerinde havanın soğuk olması bazı vücudumuzu olumsuz etkilemektedir. Uzmanlar kış aylarında soğuğa bağlı olarak kalp krizinde artış görüldüğünü fakat bu artışın bazı faktörlere bağlı olduğunu vurgulamışlardır. Bu faktörler;

Haber Resmi

1 – Kan Pıhtılaşması 

Soğuk hava kan pıhtılaşmasını arttırıcı sebepler arasındadır. Bu durum damar tıkanıklığını arttıracağı için kalp krizi riskini de arttırır.

2 – Damarlarda Daralma 

Soğuk hava vücutta birçok etkiye neden olur. Özellikle kalbe giden damarlarda tıkanıklık yaşanması sorununu tetikleyebilir. Kan basıncının artmasıyla beraber kalp yükü artar özellikle kalp-damar sistemindeki bozukluk nedeniyle kalp krizi riski artar.

3 – Daha Fazla Enerji Harcaması

Soğuk hava nedeniyle vücut daha fazla enerji harcar ve bu ısıyı dengelemeye çalışır. Vücut ısısının çok yüksek olması veya düşük olması kalp krizi riskini arttırır.

4 – Daha Fazla Fiziksel Aktivite

Soğuk hava insanları daha az hareket etmeye yönlendirir. Düzenli hareket etmemek ise kalp krizi riskini arttırır. Bunun önüne geçebilmenin en önemli yolu düzenli fiziksel aktiviteler yapmaktır.

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Haber Resmi

Kalp krizi belirtileri çoğu zaman başka sorunlarla karıştırılabilir. Bu nedenle belirtileri ciddiye almak gerekir. Bu belirtiler;

Uzmanlar kış ayları için uyarıyor. Soğuk havalarda dikkat edilmesi gerektiği ve vücut ısısının dengesini sağlaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyorlar.