Çeşitli iPhone modelleriyle uyumlu olan iOS 18, bazı eski modellerde çalışmayacak. Güncellemenin iPhone'lara TSİ 20.00 itibarıyla gönderilmesi bekleniyor. Üç aylık beta testlerinin ardından nihai sürümün yayımlanmasıyla birlikte, kullanıcılar yeni özellikleri keşfetme fırsatı bulacak.

iOS 18 Güncellemesinin Öne Çıkan Özellikleri

  1. Ana Ekran Özelleştirmeleri: iOS 18, uygulama simgelerini yeniden renklendirme ve alt metin etiketleri olmadan daha büyük görünecek şekilde düzenleme imkanı sunuyor.

  2. Yeniden Tasarlanan Denetim Merkezi: Artık Denetim Merkezi, ana ekran gibi özelleştirilebilir. Birden fazla sayfada kontrolleri düzenleyebilir ve boyutlandırabilirsiniz. Ayrıca, yeni menülerden ek kontroller ekleyebilirsiniz.

  3. Gelişmiş iMessage Özellikleri: iMessage, Tapback tepkileri olarak herhangi bir emojiyi kullanma, yeni metin efektleri, yazı biçimlendirme seçenekleri ve Android cihazlarla gelişmiş mesajlaşma için RCS desteği gibi yenilikler getiriyor.

  4. Yenilenen Fotoğraflar Uygulaması: Fotoğraflar uygulamasında büyük bir tasarım değişikliği yapılmış olup, Clean Up gibi yapay zeka destekli özelliklerle istenmeyen nesneleri kaldırma imkanı sunuluyor.

  5. Uygulamaları Face ID ile Kilitleme: iOS 18, tüm uygulamaları Face ID, Touch ID veya iPhone parolasıyla kilitlemenize ve gizlemenize olanak tanıyor. Gizlenen uygulamalar ayrı bir klasörde saklanıyor.

  6. Parolalar Uygulaması: Parolalar artık ayrı bir uygulama olarak sunuluyor ve çevrimiçi hesaplarınızın şifrelerini, WiFi şifrelerini ve geçiş anahtarlarını saklıyor. Zayıf veya sızdırılmış parolaları ayrıca güvenlik altında görebiliyorsunuz.

  7. Oyun Modu: Mac’teki oyun modunu iPhone’lara taşıyan iOS 18, oyun sırasında arka plan etkinliklerini azaltarak performansı artırıyor. Ayrıca, AirPods ses gecikmesini düşürüyor ve kablosuz oyun kollarıyla daha iyi bir deneyim sunuyor.

  8. Safari'de Dikkat Dağıtıcı Özellikleri Gizleme: Safari'ye entegre edilen "Dikkat Dağıtıcı Öğeleri Gizle" seçeneği, bazı web sitesi öğelerini gizlemenize olanak tanıyor. Bu özellik, reklam engelleyici olarak tasarlanmamış olup, reklam içeriği yenilendiğinde tekrar görünebiliyor.

iOS 18, iPhone XS ve daha yeni modellerle uyumlu olacak. Apple Intelligence özellikleri içeren iOS 18.1 ise iPhone 15 Pro ve sonraki modellerde kullanılabilecek.