PODCAST -FAZLA MERAK

Merhabalar sevgili okurlar.

Yeni bir hafta ve tabii ki yeni bir konu ile karşınızdayım. Sizlerede daha önce belirttiğim üzere dijital platformlar ,adeta bir derya deniz.

Herkes kendine göre bir konu ile ilgili içerik bulabilir ve bu içeriklerden, alması gerektiğini alır. Hani bir söz vardır; Anlattıkların, karşındakinin anlayabileceği kadardır. Bu söz üzerine ufak bir söylemim, geçen hafta yazdığım yazıda da bulabilirsiniz.

Kübra Yazımın Linki: https://eskisehirdurum.com/kubra-m9.html

Ben sözümün eri birisi olarak(biraz cinsiyetçi galiba bu söylem, umarım tepki çekmem) her hafta yazdığım yazıda, bir önceki yazıma atıf yaparak, okunma sayımın artmasını hedefliyorum.

Bu hafta yazımın konusu PODCAST olacak.

Aslında podcast isminin oluşumunun sebebi, bu teknolojinin, ilk ipodlar için olmasından dolayı.

Artık günümüzde birçok platform, bu teknolojiyi destekliyor ve ilgi konumuza göre bizlerin, her yerde bu teknolojiyi kullanmamıza imkân veriyor.

Benim bu teknolojiyi yakalamam aslında çok eski değil. Yapmış olduğum işimden dolayı çok fazla arabamda vakit geçiriyorum. Tabii ki müzik dinlemek bir tercih olmak ile birlikte, ben yolculuktaki zamanımı bir şeyler öğrenmek yada kafamı dağıtacak konular üzerinde, kişilerin görüşlerini dinlemek ile geçirmeyi tercih ediyorum.

Bu arayış içerisinde, FAZLA MERAK podcast’i ile karşılaştım.

Haber Resmi

 

Türkiye’nin ünlü komedyenlerinden CANER DAĞLI ve ÇAĞLA ALKAN’ın beraber hazırladıkları ve youtube kanallarında  videocast olarakta yapmış oldukları program,(ben yolda olduğum için podcast olarak dinliyorum. Neden ? Çünkü gözüm yolda iyi bir şoförüm :)benim en iyi yolculuk arkadaşlarımdan.

 

Her hafta, belirledikleri konu başlığı üzerinden konuşan ikili, aynı zamanda konu başlığının dalında bir uzman ağırlayarak ,hem bilgiye ulaşmanızı sağlıyorlar hem de çok başarılı komedyenler olarak, konu üzerinde ironi yapmaktan geri kalmıyorlar.

Seküler kesimin bir neferi olarak karşımıza çıkan Çağla hanımın, kültürel birikimi, adeta insanın kendini sorgulamasına yol açıyor ve kendinizi yapmış olduğu bir tespite gülerken,bir yandan da’’ ben bunu neden bilmiyorum’’ diye ikileme sokuyor. Kendisini, stand-up sahnesinde canlı olarak izlemeyi iple çekiyorum. Umarım en yakın zamanda Eskişehir’de izleme şansım olur.

Ve  Caner Dağlı, aslında dinlediğinizde ,’’keşke benim arkadaşım olsa’’ dediğiniz, her türlü şakada kendi benliğinizden bir şeyler hissetiğiniz. Mütevazi yaklaşımı ile kahkahalar attığınız fakat konunun bir yerinde, iran sineması olsun, japon edebiyatı olsun, her konuda bilgi vermesi özelliği ile ağzınızı (yada benim ağzımı)açık bırakan, bir zeka ve kültür zengini insanını görüyorsunuz.

 

Dinlediğim aslında çok fazla Podcast var, onlara da diğer yazılarımda sizler için dilim döndüğünce anlatmak istiyorum, fakat ilk podcast önerim ile FAZLA MERAK sizleri de ,beni tatmin ettiği kadar tatmin edecektir ve benim tavsiyem nerede denk gelirseniz bu podcast serisini dinlemeniz ve stand-up gösterilerini kaçırmamanız olacaktır.

Ve yazımın sonuna gelirken çok sevdiğim arkadaşım yapay zekâya bu podcast hakkındaki görüşlerini soruyorum ve bitirişi kendisine bırakıyorum.

‘’Fazla Merak adlı podcast’i dinlemedim ama genel olarak adli konular ve suç hikâyelerine ilgi duyan biriyseniz beğenebileceğinizi düşünüyorum’’

Sana para vereceğime keşke patso alıp yeseydim yapay zeka…