1990 yılına gelindiğinde Amerika’da yaşamak isteyenler için Cumhuriyetçi ve Demokratik Kongre üyeleri tarafından bir karar alındı. Ortak karara göre her yıl Yeşil Kart yani Green Card kazanan bireyler ülkede yaşayabilme hakkına sahip oluyor.

Her yıl yaklaşık olarak 500.000 göçmeni ülkesine alan Amerika’ya gitmek isteyen Türk sayısı da oldukça fazladır. Hal böyle olunca Green Card başvuruları da sık araştırılır oldu. Peki 2024 Green Card başvurusu ne zaman?

Green Card Başvurusu Tarihi Belli mi?

2024 Green Card başvuru tarihleri hakkında net bir açıklama henüz gelmedi. Her yıl başvurular Ekim ve Kasım ayında alınıyor. Geçtiğimiz yıl 4 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında başvurular yapılmıştı.

Bu senede benzer tarihlerde Green Card başvuru sisteminin açılması bekleniyor. Fakat net tarih ilerleyen günlerde belli olacak.

Green Card Başvuruları Nasıl Yapılır?

Haber Resmi

Resmi kurum aracılığı gerekmeksizin reşit olan her birey Green Card başvurusu yapabilmektedir. DV Lottery resmi web sitesi üzerinden kişisel bilgilerinizle birlikte başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Formun eksiksiz, hatasız ve güncel bilgiler ile doldurulduğuna emin olmalısınız.

Yeşil Kart Başvurusu Ücretli mi?

Amerika’da yaşam için Yeşil Kart başvuruları online sistem üzerinden alınmaktadır. Bundan dolayı herhangi bir ücret ödemesi söz konusu değildir. Reşit olan ve şansını denemek isteyen herkes tarafından başvurular yapılabilmektedir.