Odunpazarı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Sibel Yeşildal, son dönemlerde kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ciddi bir artış gösterdiğini vurguladı. Hükümetin bu artış karşısında yeterli önlem almamakla eleştirildiği belirtilirken, CHP’nin kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlı olduğu ifade etti.

Odunpazarı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Sibel Yeşildal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kadınların, kız çocuklarının ve toplumdaki her bireyin can güvenliğini sağlamak hepimizin görevidir. Artık sokaklarımızda korku değil huzur, şiddet değil güvenlik istiyoruz. Kadınların, çocukların ve tüm bireylerin özgürce endişe duymadan yaşayabilecekleri bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek zorundayız.”

Sibel Yeşildal yaptığı açıklamada, son dönemde Manavgat’ta Gülfer Öte, Didim’de Sibel Aygan, Karabük’te Gülsiye Ortakçı, Afyon’da Satı Aktan, Adıyaman’da Zeliha Kılavuz ve Kars’ta Sıla M. gibi birçok kadının erkekler tarafından katledildiği hatırlattı. Van’da kaybolan Rojin Kabaiş’ten hâlâ haber alınamadığı, İstanbul Fatih’te Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in vahşice katledilmelerinin toplumu derinden yaraladığı da belirtti. CHP, kadınlara yönelik cinsiyetçi söylemlerle de mücadele edileceğini vurgularken, Eskişehirli gazeteci Özge Zaim’in tacize uğraması ve sosyal medyada paylaştığı “Sessiz kalmayın” çağrısına dikkat çekti. Ayrıca, Vatan Partisi Çifteler İlçe Başkanı Mesut Tuna’nın, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı’ya yönelik cinsiyetçi söylemleri de eleştirildi. CHP, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlı olduklarını ve İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi için çaba göstereceklerini bir kez daha vurguladı. “Toplumsal huzur ve güvenliğin sağlanması adına kadınların sokaklarda korkusuzca yürüyebileceği bir Türkiye inşa etmek için CHP’nin mücadelesi sürecek.” İfadelerini kullandı.