CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, ülkedeki yönetim krizine dikkat çekerek erken seçim çağrısında bulundu. Yalaz, Bahçeli’nin Öcalan ile ilgili açıklamalarının MHP tabanında kopuşa yol açtığını vurguladı.

Talat Yalaz,"Ülkenin şu anki durumunu iyi analiz etmek lazım. Gündem o kadar hızlı değişiyor ki, bazı önemli konular unutuluyor ya da göz ardı ediliyor. Yeni doğan bebeklerle ilgili yaşananlar ortada. Bebeklerin katledilmesi, bunu yapanların cüretkarlığı ve savcıya karşı yaklaşımları da açıkça görülüyor. Bu sadece bir hastanede yaşanan bir olay değil; ülkenin idari anlamda çöküşünü ve yozlaşmasını gösteren çok önemli bir işarettir.

Kadın cinayetlerinin artması, toplumda öfke sarmalının yayılması, Narin cinayetinin faillerinin devletin tüm imkanlarına rağmen bulunamaması da yönetimde ciddi sorunların varlığına işaret ediyor. Ekonomik anlamda ise açlık sınırının 30 bin liraya dayandığı, asgari ücretin ise istisna olmaktan çıkıp esas geçim kaynağı haline geldiği bir ülkede, vatandaşlarımız açlık sınırının yarısı kadar bir gelirle yaşamaya mecbur bırakılıyor. Temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyorlar.

Ekonomisi, eğitimi, sosyal ve dış politikaları çökmüş bir yönetimle karşı karşıyayız. 31 Mart seçimlerinde ikinci parti olan Adalet ve Kalkınma Partisi, ders çıkarmamış görünüyor ve ülke yönetimindeki zaaflar hala devam ediyor. Bu nedenle erken seçim bir tercih değil, zorunluluk haline gelmiştir. Halkın desteğini almak için iktidarın tekrar güven oyu alması gerekmektedir.

Biz erken seçim çağrımızı ısrarla yineliyoruz. İktidar, halkla arasına aşılmaz duvarlar örüyor; vatandaşların, çocukların ve kadınların korunmasında yetersiz kalıyor. Bu yüzden erken seçim talep ediyoruz. Halk da erken seçim istiyor ve bu iktidardan kurtulmayı arzuluyor.

Sayın Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamalarına gelirsek, kısa bir konuşmadan birçok başlık çıkarılabiliyor. Öcalan’a af vaat edilmesi ve onu muhatap almak, yeni bir çözüm süreci anlamına geliyor. Cumhur İttifakı’nın Öcalan’ı muhatap alması, MHP tabanında ciddi tepkilere neden oldu ve Bahçeli’nin tabanından kopuşunu ortaya koydu. Bahçeli’nin daha önce HDP ile ilgili yaptığı beka söylemlerinin, aslında devletin değil, Erdoğan’ın bekası ile ilgili olduğunu anlamış olduk.

Mecliste yapılan kapalı oturumlarda ülkeyi kapsayacak bir savaş olasılığına dair tatmin edici bilgi verilmedi. Bu tür açıklamalar, sadece iç siyasete yönelik olarak iktidarın devamını sağlamak amacıyla yapılıyor. Abdullah Öcalan’ın mecliste temsil edilmesi gibi bir durum kesinlikle kabul edilemez. Milliyetçi Hareket Partisi tabanında da bu konuda farkındalık oluştuğunu düşünüyorum ve Eskişehir İl Başkanından bu konuda tatmin edici bir açıklama bekliyorum” ifadelerini kullandı.