COVID-19’un üzerinden seneler geçti ancak hissettirdikleri ve yaşattıklarının etkisi hala son bulmadı. Pandemi krizini taze atlatmışken bir de Ruanda’da Marburg virüsü ortaya çıktı! Hızla bulaşan ve %88 ölüm oranına sahip olan bu virüse tüm dünya dikkat kesilmiş durumdadır.

Ruanda’da görülmeye başlayan Marburg virüsü, şu ana kadar 11 kişinin hayatına kaybetmesine neden oldu. Ülke genelinde 36 kişinin daha virüse yakalandığı tespit edilirken 25 kişi de izolasyon altında bulunuyor.

En son Almanya’da yaşananlar DSÖ Marburg virüsü açıklamasına neden oldu! Peki Marburg virüsü belirtileri neler?

Almanya’da 2 Kişi Kontrol Altına Alındı!

Haber Resmi

Ruanda’dan geldiği belirtilen iki kişi, Almanya’da tren istasyonunda kontrol altına alındı. Seyahat ettiklerinden dolayı şüphe duyulan kişilerden test alındı. Test sonuçları negatif olan bireyler sağlık ve kontrol amacıyla izolasyon altında tutuluyor.

DSÖ Almanya’da paniğe neden olan ve Hamburg’a kadar geldiği düşünülen Marburg virüsü konusunda tüm dünyayı uyarıyor. İlk defa 27 Eylül’de görülen virüs için kontroller yapılıyor.

Marburg Virüsü Nedir? Marburg Virüsü Belirtileri Neler?

Haber Resmi

27 Eylül’de Ruanda’da tespit edilen Marburg virüsü; Ebola’ya benzer bir çıkış noktasına sahiptir. Meyve yarasalarından kaynaklandığı düşünülmektedir. Enfekte olan kişilerin vücut sıvılarından, çarşaf ya da havlu gibi kullandığı yüzeylere temas edilmesiyle bulaştığı biliniyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ölüm vakalarının yüksek olduğu bu virüs için %88 ölüm oranı duyuruyor. Yakalanan kişilerin hemen tedavi ve kontrol altında tutulması önem arz ediyor.

Peki Marburg virüsü belirtileri neler? Enfekte olan kişilerde; ishal, kusma, kas ağrısı, ateş ve bazı durumlarda kan kaybı görülüyor.