Bazı vitamin eksiklikleri kendini farklı şekilde belli ediyor. Bahsedeceğimiz üç vitamin vücutta olmadığında genellikle kas krampları ve gerilmeleri ile ortaya çıkıyor. Dayanılmaz ağrı ve acılarla boğuşmak istemiyorsanız mutlaka bahsedeceğimiz üç vitamini düzenli almalısınız.

Kramplar anlık ortaya çıkıp o an içerisinde dayanılmaz ağrı yaratır. Geçtiğinde ise şiddetine bağlı olarak birkaç gün bölgede ağrı hissedilebilir. Kas kramplarının nedeni aşağıda bahsedilen vitaminlerin eksikliğine dayanıyor:

1 – Magnezyum Eksikliği

Vücuttaki magnezyum genel olarak organ sağlığını düzenlemek için bulunur. Mineral olan magnezyum; kasın basıncı, şeker kontrolü ve kas-sinir fonksiyonu üzerinde etkilidir. Vücut fonksiyonlarını desteklemek amacıyla düzenli olarak alınması gerekmektedir.

Haber Resmi

2 – D Vitamini Eksikliği

Kapalı alanda kalmak, güneşten sürekli kaçmak gibi sebeplerden dolayı yeterli miktarda D vitamini alamıyor olabilirsiniz. D vitamini yiyecekler ve takviyeler ile vücuda alınabilmektedir. Yeterli miktarda alınmazsa kemik ve kas ağrıları ile dönüş yapmaktadır. Aynı zamanda kemik ve kas için önemli olan kalsiyum emilimini de desteklemektedir.

3 – B Vitamini Eksikliği

Halk arasında B12 vitamin eksikliği sık görülmektedir. Diğer vitamin eksiklikleri ile birlikte görüldüğünde kas kramplarına neden olmaktadır. Kramplarınız eğer ortaya çıkıyorsa B12 vitamin eksiklikleri için bir kontrol yaptırabilirsiniz.

Süt, kırmızı et, balık ve kümes hayvanları, yumurta gibi ürünler ile B12 vitamini alabilirsiniz.

Haber Resmi

Kas Kramplarının Diğer Nedenleri

Kramplar değişik sebeplerle de açıklanabilmektedir. Genel olarak görülen diğer sebepler şu şekildedir: