Eskişehir'in Adalar Sokağı'nda, "Turan Teşkilatı Genel Başkanı Neslihan Yürüksoy'un" kurduğu, "Üreten Kadınlar Platformu'na" ait stant çadırları kuruldu. Amacı kadınları topluma her açıdan kazandırmak olan bu stantlarda, farklı sorunlardan dolayı bulunan birçok kadın yer aldı.

Haber Resmi 
Neslihan Yürüksoy konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Üreten Kadınlar Platformu'nun da başkanlığını yapıyorum. Burada ne yapıyoruz, aralık ayında bir yola çıktık. Dedik ki "Şehrimizde kadınlar çok güzel şeyler üretiyor, el emekleri var ama bunları pazarlayacak bir pazarları yok" ne yapabiliriz diye düşündük. O zamanın adayı, şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce, bize bu konuda çok ciddi bir destek verdi. Ayşe Hanımla birlikte 5 büyük festival gerçekleştirdik. Eskişehir'deki 650 kadına ulaştık. Bugün yine Adalar'dayız. Ayşe Ünlüce’nin şahsında tüm Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz, kadınlara verdikleri desteklerden dolayı. Burada kadınlarla birlikte olmaktan mutluyum. Birlikte daha güzel yollar aşacağız, daha büyük hedeflerimiz var. İstiyoruz ki sadece gücümüzü göstermek için, eğlenmek için festivaller yapalım ama tabi ki bu iş günden güne daha da büyüyor. Büyüdüğü için de ben çok mutluyum, hepsiyle de ayrı ayrı gurur duyuyorum."

'Başkanların çok emeği var'

 "Şimdi ben hepsinden çok ciddi destek gördüm. Ben hep şunu söylüyorum, insanlar dertlerini anlatabiliyorsa ve dediklerinin altını doldurabiliyorsa, belediyeler destek veriyor. Özellikle Eskişehir için, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Ahmet Ataç, Kazım Kurt, Ayşe Ünlüce, hiçbiri bizi kapısından geri döndürmedi. Ne istediysek üç katı fazla verdiler. Bugün buradaysak da onların çok büyük emeği var. Bu konuda ben Eskişehirli bir kadın olarak da hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Eskişehirli kadınlar adına." 

'Günden güne büyüyen bir aileyiz'

"Vatandaşların tepkisi aslında çok güzel oluyor. Buraya ziyarete geliyorlar ya da geçerken görüyorlar ya da farklı bir noktada, biz Espark’ın oraya çıktık Yediler’e çıktık. Gördükleri zaman bize katılıyorlar, alışveriş yapıyorlar. Kadını destekleme projesi aslında. Bunu sadece ekonomik olarak da düşünmemek lazım, biz festivallerde sosyalleşiyoruz, biz festivallerde çok farklı insanları tanıyoruz. Günden güne büyüyen bir aile oluyoruz, bununla da gurur duyuyoruz."

                    Haber Resmi