T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Dğş. Bakanlığının sosyal medya olan X üzerinden yaptığı paylaşımda “ Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanlığı’nın Orhangazi Mahallesi’nde boş araziye atık döktüğüne ilişkin ihbar üzerine Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerimizce alanda denetim yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklama üzerine Eskişehir Ak Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’ta sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı” Üzülerek belirtmek istiyorum ki Eskişehir’de çevre kirliliğine neden olan Odunpazarı Belediyesi’ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca 1 milyon 299 bin TL idari para cezası uygulanmıştır” dedi

 Haber Resmi
 T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Dğş. Bakanlığının sosyal medya olan X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı,“Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanlığı’nın Orhangazi Mahallesi’nde boş araziye atık döktüğüne ilişkin ihbar üzerine Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerimizce alanda denetim yapılmıştır. Denetim neticesinde Odunpazarı Belediye Başkanlığı’na ait resmi araçla asfalt atıklarının araziye döküldüğü tespit edilmiştir. Kirliliğe neden olan belediyeye Çevre Kanunu’na istinaden 1 milyon 299 bin TL idari para cezası uygulanmış, atıkların kaldırılması için idari süreç başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Eskişehir Ak Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak,”Üzülerek belirtmek istiyorum ki Eskişehir’de çevre kirliliğine neden olan Odunpazarı Belediyesi’ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca 1 milyon 299 bin TL idari para cezası uygulanmıştır. Keşke şehrimiz böyle konular ile gündem olmasa. Umarım gereken ders alınmıştır” ifadelerini kullandı.

.