Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından Eskişehir hakkında çok önemli bir açıklama yapıldı. Açıklamada yer alan, "Eskişehir'in de bulunduğu on il susuzluktan kavrulacak" ifadesi tedirgin etti. "Eskişehir'in de bulunduğu on il susuzluktan kavrulacak" Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından da konuya ilişkin basın açıklaması yapıldı. Dernek adına açıklama Özgür Özlem Öngel içersinde Eskişehir’in de bulunduğu on ili etkileyecek tehlikenin altını çizerek, on ilin susuzluktan kavrulacağını savundu. Murat Dağı’nda altın arama için yapılan başvurunun Danıştay kararıyla 2020 yılında durdurulduğunu hatırlatan Öngel, “Anadolu Export isimli şirketin tekrar Murat Dağı’nda Altın için araması için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu yaptığını belirtti. Öngel, “Murat Dağı Türkiye’nin en önemli su rezerv kaynağı olup, Gediz Nehri ve Porsuk Çayı’nın doğduğu, Menderes ve Sakarya nehirlerinin beslediği sulak alandır. Murat Dağı yok olursa Eskişehir, Kütahya, Uşak, Bilecik, Adapazarı, Manisa, Denizli, Aydın, İzmir ve Ankara susuzluktan kavrulacak ve yaşanmaz kentler olacaktır” şeklinde konuştu. ‘YERİN ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİDİR’ Murat Dağı’nın Gediz Belediyesi tarafından Kayak ve Termal Merkezi oluşturulduğunu dile getiren Öngel, Murat Dağı’nda karların içinde kayak yapılırken, diğer taraftan da termal suların içinde sıcak hamam keyfi yapıldığına dikkat çekti. Öngel, “Bu bölge ayrıca doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü, bisiklet turları ve 5 adet yaylası ve endemik bitkileri ile cennetten bir köşeyi andırmaktadır. Böyle güzel bir yerin Altın uğruna yok edilmesi geleceğimizin yok edilmesi anlamı taşımaktadır. Yerin üstü altından değerlidir” dedi.
Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) Murat Dağı’nda altın araması yapılması için yeniden ÇED başvurusu yapılmasından dolayı, Murat Dağı’nda altın araması yapılırsa meydana gelebilecek tehlikeye dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Murat Dağı’nda altın araması yapılması için yeniden ÇED başvurusu yapıldı.
"Eskişehir'in de bulunduğu on il susuzluktan kavrulacak" Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından da konuya ilişkin basın açıklaması yapıldı. Dernek adına açıklama Özgür Özlem Öngel içerisinde Eskişehir’in de bulunduğu on ili etkileyecek tehlikenin altını çizerek, on ilin susuzluktan kavrulacağını savundu. Murat Dağı’nda altın arama için yapılan başvurunun Danıştay kararıyla 2020 yılında durdurulduğunu hatırlatan Öngel, “Anadolu Export isimli şirketin tekrar Murat Dağı’nda Altın için araması için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu yaptığını belirtti. Öngel, “Murat Dağı Türkiye’nin en önemli su rezerv kaynağı olup, Gediz Nehri ve Porsuk Çayı’nın doğduğu, Menderes ve Sakarya nehirlerinin beslediği sulak alandır. Murat Dağı yok olursa Eskişehir, Kütahya, Uşak, Bilecik, Adapazarı, Manisa, Denizli, Aydın, İzmir ve Ankara susuzluktan kavrulacak ve yaşanmaz kentler olacaktır” şeklinde konuştu. Yerin üstü 'altın'dan değerlidir Murat Dağı’nın Gediz Belediyesi tarafından Kayak ve Termal Merkezi oluşturulduğunu dile getiren Öngel, Murat Dağı’nda karların içinde kayak yapılırken, diğer taraftan da termal suların içinde sıcak hamam keyfi yapıldığına dikkat çekti. Öngel, “Bu bölge ayrıca doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü, bisiklet turları ve 5 adet yaylası ve endemik bitkileri ile cennetten bir köşeyi andırmaktadır. Böyle güzel bir yerin Altın uğruna yok edilmesi geleceğimizin yok edilmesi anlamı taşımaktadır. Yerin üstü altından değerlidir” dedi.