Lösemili Çocuklar Yardım Vakfı'nın (LÖSEV) destekleriyle birlikte "Annemin De Yüzü Gülüyor" projesi kapsamında Eskişehir Espark AVM'de Lösemili çocukların anneleri ve tedavisini tamamlamış yetişkinlerin el emeği ürünlerinin vatandaşlarla buluşacağı sergi açılışı gerçekleşti. Sergi 28 Ağustos Çarşamba gününe kadar ziyarete açık olacak.

Haber Resmi

"Yeniden hayata hazırlıyoruz"

Sergi hakkında konuşan LÖSEV Eskişehir Bölge Koordinatörü Yelda İlker, "Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak yaklaşık 13 yıldır yetişkin hastalarımıza da destek veriyoruz. Bu bağlamda çocukları iyileşmiş annelerimizi ve kendisi iyileşmiş ailerimizi tekrar topluma kazandırabilmek, 'yeniden ben var olabildim' diyebilmek için destekliyoruz. Yıl içinde çeşitli eğitimler düzenliyoruz ve bu eğitimleri tamamlayarak halk eğitim merkezleriyle iş birliği içinde olarak sertifika eğitimi sunuyoruz. Bunun sonucunda da annelerimizin 1 yıl boyunca hazırlamış olduğu ürünlerin sergisinin açılışını yaptık buün. 'Yeniden hayata merhaba' demenin mutluluğunu onlarla birlikte yaşıyoruz. LÖSEV 81 ilde 90 binin üzerinde hastaya desteklerini vermeye devam ediyor. Onların maddi ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, bu tür etkinliklerle onları topluma yeniden hazırlamanın ve yeniden kocaman bir aile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunu da 7 milyonun üzerindeki gönüllülerimizle gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Haber Resmi

"78 yaşındayım, LÖSEV'de kendimi 15 yaşında hissediyorum"

LÖSEV gönüllüsü Ayşe Barlas ise, "LÖSEV ailesi ben hastanedeyken beni ziyarete geldiler ve yaptıkları kursları, atölyeleri anlattılar. Ben de hastaneden çıkar çıkmaz kursumdaki hocam ve kursiyerlerle tanıştım. Ben örgüden başka bir şey bilmem diyordum ama meğer neler biliyormuşum. Hocamın sene boyunca bizi değerlendirmediği işler, nakışlar kalmadı. Benim küçük kızım hocama 'annemin gözlerinin hiç bu kadar ışıldadığını görmemiştim' dedi. LÖSEV'de o kadar mutlu oluyorum ki. 7 yıl önce de kolon kanseri yaşadım ve neden daha önce katılmadım, katılmadığıma çok üzülüyorum. LÖSEV demek arkadaşlık, paylaşma demek. İyi ki LÖSEV diyorum, ben 78 yaşındayım oraya gidince kendimi 15 yaşında gibi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitimi Merkezi'ne bağlı olarak LÖSEV'de eğitim veren Hümeyra Kırmızı da, "LÖSEV ailesiyle 3 yıldır tanışıyorum. Ailelerimizin çabası, motivasyonu çok güzel. Ortaya güzel ürünler çıkarttılar, 11 aylık bir emeğin ürünleri bunlar" dedi.

LÖSEV'deki anneler birbirlerine destek oluyor

LÖSEV'li annelerden Serap Ay, "LÖSEV'de gönüllü olarak kurslara katıldım. Çok güzel şeyler yaptık. En önemlisi çok güzel dostluklar edindik. Birbirimizin hayatlarına dokunduk. LÖSEV'e çok teşekkür ediyoruz" sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.

LÖSEV bünyesinde aldıkları kurs eğitimleri ve süreç hakkındaki duygularını belirten bir diğer anne Füsun Adıgüzel, "Annemin de yüzü gülüyor projesinde olmaktan çok mutluyum. Çok güzel işler yaptık bu kursumuz sayesinde. Çok güzel arkadaşlıklar kurduk, iyi günde kötü günde birbirimize destek olduk. Kurslarımızda herkesin ilgi alanına göre eğitimler veriliyor. Bu ürünler satılmyor, LÖSEV buradan bir satış yapmıyor gelir elde edilmiyor. Bu proje kapsamında hasta çocuklarımızın annesi olarak sadece birbirimizi motive etmek amacıyla bu işleri ortaya çıkarıyoruz" şeklinde konuştu.