Eskişehir Piknik Alanları ve Mangal Yerleri

Eskişehir Piknik yapılacak alanlarTürk halkının piknik kültürü, geçmişten günümüze değişmeyen bir gelenektir. Eskişehir piknik alanları temiz doğası ile keyifli vakit geçirmenizi sağlar. Eskişehir doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Yeşilliğin içinde temiz nefes alırken, doğanın verdiği huzur ile rahatlatıcı piknik saatlerine hazır olun. Eskişehir'de sevdikleriniz ve aileniz ile birlikte piknik yapabileceğiniz birçok mesire alanı vardır. Eskişehir Orman Fidanlığı, Regülatör Piknik Alanı, Musaözü Tabiat Parkı ve Eskişehir Kent Ormanı bunlardan yalnızca birkaçı.. Bahar ayları geldi ve herkesin içinde bir kuş cıvıltısı var. Havalar biraz ısındığında akla gelen ilk aktivitelerden biri piknik yapmaktır. Voleybol topu, hamak ve semaver üçlüsü pikniğin olmazsa olmazlarından! Piknik ekipmanlarınız hazırsa sıra geldi keyifle vakit geçireceğiniz alanı bulmaya. İster ortasından su akan mekanların yanına piknik masanızı atın, isterseniz ağaçların arasında güneşin tadını çıkarın. Eskişehir mangal yerleri iştah açıcı kokusu ile burnumuza geldi bile! Eskişehir'de farklı özellikleri ile birçok piknik alanına ulaşabileceksiniz. Eskişehir'deki piknik alanlarına ulaşım kolaylığı vardır. Kent merkezine yakın olan mesire alanlarına özel araç ve otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca bazı alanların girişi ücretli olup, ücretsiz piknik yapabileceğiniz mesire yerleri de bulunmaktadır. Doğanın her alanı bir çocuk bahçesi olsa bile çocuk oyun parklarının bulunduğu yerler çocuklu aileler için kurtarıcı olacaktır. Ayrıca çeşme sayısı, alanda tuvalet bulunması gibi durumlar kurtarıcınız olacak. Eskişehir piknik alanları listesi:

Eskişehir Piknik Alanları Listesi

Ortasından su akan doğal güzellikler, ağaçların içinde ılık rüzgarın esintisi ile Eskişehir piknik alanları listesi karşınızda! Doğa harikası olan bu şehir, açık havanın tadını çıkarmak isteyenler için harika bir seçenek. Eskişehir'de en güzel piknik nerede yapılır hep birlikte bakalım. [caption id="attachment_66348" align="alignnone" width="1200"] Orman Fidanlığı[/caption]

Orman Fidanlığı

Eskişehir kent merkezine 7 kilometre uzaklıktadır. Porsuk çayı kenarında ağaçlık bir alan olan bu mesire yeri, yerli halkın gözdesi! İçerisinden geçen porsuk çayına karşı dumanı üstünde bir çay içmek, ruhunuzu arındıracak. Toplu taşıma ile de ulaşım kolaylıkla sağlanıyor.

Musaözü Tabiat Parkı

Bu mesire alanının içerisindeki gölet, sulu bir mekan isteyenler için birebir! Karaçam, meşe , söğüt ve ardıç türlerinden oluşan bitki örtüsü arasına kurulan masalar ile güneşin tadını çıkarabilirsiniz. [caption id="attachment_66354" align="alignnone" width="1200"] Bademlik[/caption]

Bademlik

Odunpazarı'nın üst kısımlarında yer alan Bademlik, merkeze yakınlığı ile özellikle gençler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Bu piknik alanı adını, bölgenin badem ağaçları ile kaplı olmasından almıştır. [caption id="attachment_66355" align="alignnone" width="1000"] Beşikderesi Şelale Mesire Yeri[/caption]

Beşikderesi | Şelale Mesire Yeri

Çam kokusu eşliğinde şelaleden akan su sesi ile müthiş bir atmosferi olan bu piknik alanı, keyifli vakit geçirmenin adresi! Beşikderesi | Şelale Mesire Yeri şehir merkezine 35 kilometre uzaklıktadır.

Regülatör Piknik Alanı

Bu mesire yeri Eskişehir, Odunpazarı ilçesi merkez sınırları içerisinde yer alır. Toplu taşıma ile ulaşım kolaylığı vardır. Yaklaşık 30 bin metrekare piknik alanında oturma alanları, çocuklara özel piknik üniteleri, çocuk parkları bulunmaktadır.

Çatacık Orman İçi Dinlenme Yeri

Geyiklerin arasında piknik yapmaya ne dersiniz? Çatacık Orman İçi Dinlenme Yeri Eskişehir'e 93 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Aileniz ile keyifli vakit geçireceğiniz bu mesire yeri, doğal güzelliği ile bilinen Gürleyik Şelalesi'ne yakındır. [caption id="attachment_66358" align="alignnone" width="900"] Eskişehir Kent Ormanı[/caption]

Eskişehir Kent Ormanı

Eskişehir Kent Ormanı’nda yürüyüş yolları, bisiklet yolları, tenis kortları, spor alanları gibi doğanın tadını çıkarabileceğiniz imkanları mevcuttur. [caption id="attachment_66359" align="alignnone" width="500"]Karataş Orman İçi Dinlenme Yeri Karataş Orman İçi Dinlenme Yeri[/caption]

Karataş Orman İçi Dinlenme Yeri

Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Karataş Orman İçi Dinlenme Yeri, aileniz ve sevdikleriniz için piknik yapmanın keyifli alternatiflerinden biridir. Alanın bitki örtüsünü meşe ağaçları oluşturmaktadır.
Okuyunuz: Eskişehir Kaplıcaları
[caption id="attachment_66360" align="alignleft" width="225"] Şoförler Çeşmesi[/caption]

Şoförler Çeşmesi

Şoförler Çeşmesi, şehir merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Özellikle kaliteli içme suyu ve doğal güzelliği ile ilgi çekmeyi başarmıştır.

  [caption id="attachment_66361" align="alignnone" width="314"] Sarısungur Göleti[/caption]

Sarısungur Göleti

Kano yarışları için hazırlanmış olan Sarısungur Göleti çevresinde piknik yapma alışkanlığı son derece yaygın. Piknik yapmak için pek çok olanağın bulunduğu bu gölet, temiz çevresi ile de biliniyor.

Eskişehir Mangal Yerleri

Yazın tadı en güzel piknik aktiviteleri ile çıkar. Çoğu aile pazar günlerini sevdikleri ile piknik yapmaya ayırmaktadır. Eskişehir mangal yerleri ağaçların arasında kalan atmosferi ile keyifli vakit geçirmenizi sağlar. Piknik çantasına top ve hamak koymayı unutmayın! Mangal hazırlanırken voleybol ya da yakan top oyunu ile piknik saatlerinizi renklendirin.
Okuyunuz: Odunpazarı Gezilecek Yerler

Eskişehir Mesire Alanları

Orman Fidanlığı, Musaözü Tabiat Parkı, Bademlik , Beşikderesi | Şelale Mesire Yeri, Regülatör Piknik Alanı, Çatacık Orman İçi Dinlenme Yeri, Hasırca, Eskişehir Kent Ormanı, Karataş Orman İçi Dinlenme Yeri, Şoförler Çeşmesi şehrin en bilinen piknik yerleridir. Eskişehir mesire alanları gerek bitki örtüsü gerekse su bakımından zengindir. Eskişehir'de yapılabilecek aktiviteler arasında en keyiflisi şüphesiz piknik yapmaktır. Bu alanlarda sevdikleriniz ve aileniz ile renkli vakitler geçirebilirsiniz. Eskişehir gezilecek yerler arasında da sıralayabileceğimiz bu mesire yerleri, doğal güzellikleri ile daima ilgi çekmeyi başarmıştır. Eskişehir piknik alanları kişilere sunduğu birçok aktivite ve temel ihtiyaç imkanı ile oldukça talep görmektedir. Peki siz Eskişehir'de nerede piknik yapmayı seviyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde paylaşabilirsiniz.