Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Av yasağının sona ermesiyle birlikte Eskişehir balıkçılar çarşısında taze balıklar sezonun ilk fiyatlarıyla yerini aldı.

Yeni sezonda çıkmaya başlayan balıkların kilogram fiyatları Eskişehir balıkçılarında şu şekilde; İstavrit 100 TL, sardalya 100 TL, hamsi 200 TL, çupra-levrek 300 TL, mezgit 200 TL, barbun 400 TL, ton balığı 250 TL'den satılıyor. Palamutun ise tanesi 100 TL'den satılıyor.

Haber Resmi

Balıkçı esnafı Erkan Arslanbenzer, "Geçen seneye nazaran sezona çok iyi başladık. Şu an palamutçuluk, çinekopçuluk var. Palamut 5 senede bir olur, en son 3 sene önce oldu, iyi başladı. Şu anda havalar sıcak olduğu için balık dağınık geziyor. Hava soğudu mu balık daha çok bol olur, fiyatlar da düşer" diyerek vatandaşların balığa olan ilgisinden memnun olduklarını kaydetti.

Haber Resmi

Taze balıkların Eskişehir'de tezgahlara çıkmasıyla beraber balıkçılar çarşısına gelen vatandaşlar ise fiyatların yeni sezon başlangıcına göre uygun olduğunu ifade etti.

Haber Resmi