Eskişehir'de üniversitelerin açılmasına az bir süre kaldı. Şehre yeni gelecek ya da yeni bir eve taşınacak öğrenciler için 1+1 eve gerekli olan eşyaların maliyeti ortalama 30 bin TL. 

Eşyaların bedeli minimum 30 bin TL

Bayat pazarında spot eşyalar satan Halis Özüdoğru, üniversite öğrencilerini beklediklerini söyledi. 1+1 öğrenci evi için gerekli eşyaların fiyat bilgilerini paylaşan Özüdoğru, "Bir öğrenci 1+1 evini 25-30 bin lira arasında bir fiyata evini kurabilir. Ortalama fiyatlar şu şekilde; Buzdolabı ve çamaşır makinası toplamı 8 bin TL, üçlü gardrop 3 bin 500 TL, ikili gardrop 2 bin 750 TL, baza-yatak tek kişilik 5 bin TL, çift kişilik 7-10 bin TL, üç halının bedeli bin 500 TL, elektrik süpürgesi 2 bin 500 TL, köşe takımı 6 bin TL, set üstü ocak bin TL, çalışma masası bin 500-2 bin TL. Geçtiğimiz yıl aynı eşyaları 15 bin lira civarına alabilirdi, iki katı bir fiyat artışı var" dedi.

Haber Resmi

En az 60 bin TL'ye ihtiyaç var

Yeni ev tutacak öğrenciler; ev eşyaları haricinde bir kira, depozito ve emlakçı ücreti gibi masraflarla da karşı karşıya kalacak. Konu hakkında görüşlerini dile getiren öğrenciler; ortalama 10 bin TL kira bedeli olan bir ev için, eşyalar ile birlikte ilk etapta 60 bin TL bütçeye sahip olmanın güç olduğunu dile getirdi.

Haber Resmi