Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Eskişehir Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

Genel Kurul Toplantısı’na; Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri; Nebi Hatipoğlu ve Ayşen Gürcan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir teknik Üniversitesi rektörü Kamil Çolak, ASKON Eskişehir Şube Başkanı Ali Semih Ünlü, ASKON İç Anadolu Bölge Başkanı Erdi Çapar ve çok sayıda protokol üyesi katılım sağladı.

Haber Resmi

Toplantı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde Mevlid Kandili dolayısıyla Kuranı Kerim tilaveti yapıldı ve ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

Haber Resmi

"Eskişehir’in ekonomisini frenleyen yerel yönetim anlayışının artık değişmesi gerekiyor"

ASKON Eskişehir Şube Başkanı Ali Semih Ünlü, “Şehrimiz, iyi bir eğitim altyapısına ve güçlü bir organize sanayi bölgesine sahip olmasına rağmen, bu avantajları ekonomiye kazandıramamış; sanayi, ticaret ve turizm potansiyeli tam anlamıyla değerlendirilememiştir. 25 yıldır süregelen ve Eskişehir’in ekonomisini frenleyen yerel yönetim anlayışının artık değişmesini ve yerel yönetimlerin iş dünyasının uyarılarını dikkate alarak bizlerle daha güçlü bir iş birliği içinde olmasını talep ediyoruz. Biz üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız” diyerek yeni dönemde Eskişehir’in ekonomisini güçlendirmek ve daha parlak bir geleceğe ulaşmak adına üstlerine düşen görevleri yerine getireceklerini vurguladı.

Haber Resmi

"Şehrimizin potansiyelini daha da ileri taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur”

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, “ASKON'un ülkemizin kalkınma hedefleri doğrultusunda ticarette ahlak ve milli değerler duruşu bizler için son derece kıymetlidir. Bu vizyon AK Parti'nin ekonomik ve sosyal hedefleriyle büyük bir uyum içindedir. Eskişehir Türkiye'nin sanayi, ticaret ve teknoloji alanındaki öncü şehirlerinden biridir. Şehrimizin bu potansiyelini daha da ileri taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Haber Resmi

"Hedefimiz ülkemizin ticaretini artırmak"

ASKON İç Anadolu Bölge Başkanı Erdi Çapar, “Bütün kurumlarımızın tek bir hedefi var; o da ülkemizin, geçtiği her bir sürecin içerisinde ticaretini arttırmak. Geçtiğimiz sürecin içerisinde ihracat yapan firmalarımızın her biri gerçekten Türkiye'nin büyümesine ciddi bir katkı sağlıyor. Biz aslında Eskişehir'e bir İç Anadolu gözüyle bakmıyor, İç Anadolu bölgemize bağlı olsa da biz kalbimiz sanki Marmara, İstanbul'a en yakın en büyük illerimizden olarak bakıyoruz” dedi.

Haber Resmi

"Bizi hiçbir zaman TÜSİAD'a layık görmediler"

TÜSİAD’ı eleştirerek konuşamasına başlayan AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, şunları söyledi:

“Biz üniversiteyi bitirip geldiğimizde çok büyük ekonomik krizler yaşadık. 94’ü, 2001’i yaşadık. Çok şükür ki o krizler 20 yıl boyunca ülkemiz gündemimizde ortadan kalktı. Biliyorsunuz AK Parti öncesi Türkiye'sinde TÜSİAD gibi kurumlar vardı. TÜSİAD'ın medya patronlarının hükümetleri indirdiği ve yeni hükümetler değiştirdiği dönemler yaşadık. AK Parti önceki dönemlerde Anadolu Aslanları itibar görmüyordu. Sadece belli kurumların, TÜSİAD ve etrafındaki yapılanmalar Türkiye'nin kaynaklarını tüketiyordu. Banka kredilerini, ihaleleri bunlar alıyordu. Bunlar Anadolu Aslanlarını hiç sevmezlerdi. Yani bizleri hiçbir zaman oraya layık görmediler. Ancak AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla Anadolu'dan çok büyük aslanlar çıktı. TÜSİAD yapısı kırıldı. Anadolu'da da gerçekten namuslu, dürüst çalışan iş adamlarını, sanayicinin, esnafın da böylelikle önü açıldı. Bu doğrultuda inşallah bundan sonra da Anadolu Aslanları çok daha güzel şeyler yapacak, çok daha büyük ihracatlar yapacak.”

"94, 2001 krizi gören bir insan bugün eğer bir ‘kriz var’ diyorsa nankörlük olur"

AK Parti dönemi öncesinde yaşanan ekonomik krizlere atıfta bulunarak konuşmasını sürdüren Hatipoğlu, şöyle devam etti:

“Ben iş adamları arkadaşlarımı ziyaret ediyorum. Başkanımla dün bir fabrikaya gittik. Diyoruz ki nasıl ekonomi? Nasıl işler? 'Ya işte bazı sıkıntılar var, maliyet sıkıntıları var.' Senin nasıl? 'Benim işlerim fena değil.' Ona soruyorum; nasıl durum? 'Bazı sıkıntılar var.' Senin işlerin nasıl? 'Benim işlerim fena değil.' Ya kardeşim şimdi 94, 2001 krizi gören bir insan bugün eğer bir ‘kriz var’ diyorsa nankörlük olur. Her gün her zaman aynı para kazanılır mı? Burada esnaf ve sanayicilerimiz var. Onlara sesleniyorum; gün gelir ayları, aylar gelir yılları, yıllar gelir on yılları besler. Biz işlerimiz iyi olduğu zaman ne yapacağız? Yedek akçemizi kenara ayıracağız. İşler kötü olduğunda da o parayı da idare etmeye çalışacağız. Dünyada kriz varken 2008-2009’da Amerika kriziyle inim inim inlerken hiçbir kriz görmedik. O zaman kimsenin sesi çıkmadı. 3 yıl pandemide sanayicinin, esnafın aldığı desteği dünyada kim almıştır kardeşim? Yüzde 7’yle hepimiz krediler almadık mı? Şimdi bunları görmezden gelirsek biz hıyanet etmiş oluruz. Bunları da görmemiz lazım.”

"Emekli maaşlarıyla ilgili sorunlarımız var"

Son olarak iş adamları için ‘kriz’ olmadığını fakat emekli ve sabit gelirli vatandaşlar için sıkıntılar olduğunu belirten Hatipoğlu, “Bugünkü şartlarda da enseyi karartmanın çok doğru olmadığına inanıyorum. Ben bakıyorum piyasaya, işini doğru dürüst yapan, planlı, programlı yapan, ayağını, yorganına göre uzatan hiç kimsenin bir ekonomik krizi yok kardeşim. Emeklilikte sıkıntı var, sabit maaşlılarda sıkıntı var ama biz iş adamları platformunda konuşuyoruz. Hiçbir iş adamı arkadaşımızın eğer; planı, programı doğruysa bir kriz içinde olduğunu ben görmüyorum. Yalan bir şey konuşmuyoruz. Orta vadeli program da açıklandı. Bu faizlerin yıl sonundan itibaren düşüş trendine girmesiyle Amerika ve Avrupa Merkez Bankaları da faizlerini indiriyor. Bu trend Türkiye'ye inşallah yeniden yatırımların hızlanacağının sinyallerini veriyor. Bizler de sabredersek ve hükümetimize güvenirsek, destek verirsek, inşallah biz bu önümüzdeki Mart ayı gibi düzlüğe yavaş yavaş çıkacağımıza inanıyorum. Emekli maaşlarıyla ilgili sorunlarımız var. Bunları da inşallah en kısa zamanda asgari ücret seviyesine getiririz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haber Resmi

"Kır çocuklarının geleceği gündemde bile değildi"

Son olarak söz alan AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, “Anadolu, kır çocuklarının geleceği gündemde bile değildi. TÜSİAD bir rapor sunardı, o rapor neticesinde birçok işlemler başlardı ama toplumun talepleri, gerçek talepleri, halkın değerleri gözden ırak tutulurdu” diyerek ASKON’un önemine değinen konuşmasını gerçekleştirdi.

Toplantının sonunda yeni yönetim kurulu üyeleri ve misafirler aile fotoğrafı çektirdi.

Haber Resmi

ASKON ESKİŞEHİR YÖNETİM KURULU

NO

AD

GÖREV

1

Ali Semih Ünlü

BAŞKAN

2

Tarık Çanak

BAŞKAN VEKİLİ

3

Bilal Okur

TEŞKİLAT BAŞKANI

4

M. Cumhur Calban

TANITIM VE MEDYA BAŞKANI

5

Ramazan Öz

ÜYE İLİŞKİLERİ BAŞKANI

6

Kazım Sertkaya

KURUMSAL İLİŞKİLER BAŞKANI

7

Muhsin Cihan

DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANI

8

Mehmet Zahid Bayrak

HİZMET SEKTÖRLERİ BAŞKANI

9

Samet Duran

İMALAT SEKTÖRLERİ BAŞKANI

10

Emrah Bahçıvan

İDARİ VE MALİ İŞLER BAŞKANI

11

Ömür Aşıkoğlu

YENİ YATIRIMLAR VE İŞ GELİŞTİRME BAŞKANI

12

Metin Akkoç

STRATEJİK ORTAKLIKLAR BAŞKANI

13

Ahmet Alsat

SOSYAL İLİŞKİLER BAŞKANI

14

Feridun Atıcı

İNŞAAT VE YAPI TEKNOLOJİLERİ BAŞKANI

15

Halil Çetintürk

YÖNETİM KURULU ÜYESİ

16

Mehmet Bilen

YÖNETİM KURULU ÜYESİ

17

Emrah Şimşek

YÖNETİM KURULU ÜYESİ

18

Mücahit Ünal

YÖNETİM KURULU ÜYESİ

19

Metin Bilgesoy

YÖNETİM KURULU ÜYESİ

20

Mustafa Cihan Bozat

YÖNETİM KURULU ÜYESİ

21

Musab Tayyip Altınkaynak

GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

22

Sadi Dönmez

GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

23

Fatih Indır

GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

24

Hakan Yücetürk

GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

25

Mustafa Çalık

GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

26

Mustafa Demirkul

GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

27

Turgay Karataş

GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

28

Cengiz Aslan

GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

29

İzzet Ünal

GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

30

Sırrı Süleyman Tekin

GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

31

Muhammed Ali Kaya

DENETİM KURULU ÜYESİ

32

Fatih Özata

DENETİM KURULU ÜYESİ

33

Mehmet Şirin Aslan

DENETİM KURULU ÜYESİ

34

Emin Sapmaz

DENETİM KURULU ÜYESİ

35

Ersen Ali Yaktuğ

DENETİM KURULU ÜYESİ

36

Mehmet Ali Yavaş

DENETİM KURULU ÜYESİ