Doğal güzellikleri, sanatı, tarihi, eğlenceyi iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir şehir! Eskişehir'de yapılabilecek aktiviteler sizlere keyif verirken aynı zamanda unutulmaz keşifler yapmanızı sağlayacak. Porsuk Çayı'nda gondol turu, sanatı yansıtan müzeler, geçmişin kalıntıları ya da bilim merkezlerinde uzay yolculuğu.. Hepsi ayrı keyifli ve eğlenceli olacak. Evet, eğlenirken öğreneceksiniz. Tarihi Odunpazarı Evleri arasında geçmişe yolculuk yaparken, OMM Modern Müze'nin kreatif mimarisi ile günümüze döneceksiniz. Pokemon VR Station oyun dünyasının içinde yer alırken, ardından Porsuk Çayı'nın kenarında yudumladığınız Türk kahvesi ile eğlenceye mola verin. Adalar porsuk kenarında yürüyüş, Sazova'da açılan bambaşka dünya kapıları ya da klasik araba ile Eskişehir turu.. Kültür ve sanatın en popüler kentlerinden olan Eskişehir'de gezilecek yerler çok fazla! Sıcak sulardaki hamamların birinde şifalı suda derman bulurken, Karakedi Bozacısı'nda lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Eskişehir en eski yerleşim yerlerinden biridir. Bu yaşlı şehir, ismini de oradan almaktadır. Bu nedenle şehrin her noktasında tarihin izlerini görebileceksiniz. Aynı zamanda modern yaşam tarzı olan bu kent, her dönemi yaşamanıza olanak sağlar.

Okuyunuz: Eskişehir’in Çiböreği Nasıl Yapılır?

Eskişehir’de Yapılabilecek Aktiviteler Listesi

En dinamik şehirlerden olan kentte eğlenip öğrenmeye doyamayacaksınız. Eskişehir'de yapılabilecek aktiviteler listesi arasında birçok yeri keşfedip, eğlence ile bu keşfe biraz ara vereceğiz.

Tarihi Odunpazarı Evleri'nde Dönem Yolculuğu Yapın

Eskişehir'in ilk yerleşim yeri olan bu semt, Osmanlı döneminin mimarisini hala korumaktadır. Tarihi Odunpazarı Evleri günümüzde; kafe, butik otel, atölye, müze olarak turistlere kapılarını araladı. Osmanlı döneminden kalma birçok eseri bu bölgede keşfedebilirsiniz. Şehrin yöresel lezzetlerini de bulabileceğiniz bu bölgede Eskişehir'in meşhur yemekleri tadımı yapabilirsiniz. Aynı zamanda burası turistler için en gözde fotoğraf noktası! Burada fotoğraf çekerek, kendinize güzel bir Eskişehir anısı bırakın.

Gondol Turu ile Şehri Keşfedin

Haber Resmi

Adalar'da bulunan Porsuk Çayı üzerinde gondol ile şehir turu yapmaya ne dersiniz? Türkiye'nin Venedik'i olarak anılan bu şehrin, tabii ki böyle anılmasının bir sebebi olacaktı. Şehrin merkezinden geçen Porsuk Çayı ile şehir manzarası eşliğinde keşif yapabilirsiniz.

Klasik Araba ya da Vosvos ile Eskişehir Turu

Haber Resmi

Odunpazarı bölgesinden kiralayabileceğiniz klasik araba ya da vosvos ile tatlı bir yolculuğa ne dersiniz? Genellikle düğün için kiralanan bu arabalar, özel günler hariç 1 saatlik şehir turu yapmanıza imkan tanıyor. Kiraladığınız araba kendi şoförü ile gelerek size rehberlik yapmaktadır.

Pokemon VR Station ile Sanal Dünya Keşfi

Haber Resmi

Pokemon VR Station ile sanal dünyaya adım atmaya ne dersiniz? Tek kişilik, 2 kişilik ve 3-4 kişilik oyunlara yer veren bu mekan, VR gözlük sayesinde oyun dünyasının içinde olmanızı sağlar. +16 yaş sınırı olan Pokemon VR Station, Eskişehir'de en eğlenceli mekanlardan biridir. Savaş, zombi ve strateji gibi birçok oyun türünü burada keşfedin. Gitmeden önce sitelerini ziyaret edip oyun incelemesi yapabilirsiniz. Haftanın her günü 14:00-00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Okuyunuz: Türkiye’nin En Uygun Tatil Yerleri

Odunpazarı'nda Alışveriş Yapın

Haber Resmi

Odunpazarı bölgesinde yer alan Atlıhan Çarşısı, Lületaşı Müzesi ve o bölgedeki atölyelerden el yapımı parçalar satın alabilirsiniz. Ürünü satın almadan önce atölyelerde nasıl üretildiğine dair bilgi alma şansınız bulunmaktadır. El yapımı pipo, takı, biblo, kitap ayracı ve yöreye özgü birçok parça bulabileceğiniz bu mekanlara bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Gürleyik Şelalesi'nde Ruhunuzu Arındırın

Haber Resmi

Merkeze yaklaşık 120 km olan Gürleyik şelalesi, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde bulunmaktadır. Şelalede yüzme ve kamp alanları bulunmaktadır. Özellikle yaz ve bahar aylarında yerli halk tarafından da sıkça gidilen bir mekandır. Burada şehir kalabalığından uzaklaşıp kendinizi dinleyebilirsiniz. Şelaleden akan su sesi ruhunuzu arındırırken, temiz havası nefes almanızı sağlayacak.

Sazova'da Farklı Dünyalara Kapı Aralayın

Haber Resmi

400.000 metrekarelik araziye kurulu olan Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, çoğu alanda eşsiz deneyimler sunar. İçerisinde; Masal Şatosu, Kalyon Gemisi, Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzay evi, Hayvanat Bahçesi ve Eti Sualtı Dünyası yer almaktadır. Masal Şatosu ile kendinizi bir masalın içinde bulabilir ya da Kalyon Gemisi ile kendinize bir korsan hikayesi yaratabilirsiniz. Bilim Deney Merkezi bilimi kucaklarken; Sabancı Uzay Evinin sunduğu üç boyutlu kısa filmler ile uzaya yolculuk yapacaksınız.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi & Sualtı Dünyası

Haber Resmi

Su Altı Dünyası ile okyanusun derinlerine yolculuk yapmaya ne dersiniz? Eskişehir Hayvanat Bahçesinde yer alan Su Altı Dünyası, 7'den 70'e herkesin uğrak noktalarından biri olmaya devam ediyor. Burada 124 farklı türde sualtı canlısı yer almaktadır. Genç kuşaklara hayvan sevgisi aşılamak ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanları korumak amacıyla 28 Nisan 2017’de kapılarını açan Hayvanat Bahçesi, geçen sürede milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamıştır. Üstelik burada 27 bin metrekarelik Japon Bahçesi de bulunmaktadır. Pazartesi günleri kapalı olup, diğer günler 10:00-16:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor.

Sabancı Uzay Evi

Haber Resmi

Sabancı Uzay Evi, Türkiye’deki en büyük uzay evi olarak son teknolojiyle donatılmıştır. Bilimsel gösterimlerin yanı sıra; gerçek zamanlı uzay görüntülerinden oluşan Uniview programı kullanılarak, interaktif sunumlar gerçekleştirilmektedir.

Masal Şatosu

Haber Resmi

Masal Şatosu 8 ana kule ve 18 küçük kule olmak üzere toplamda 26 kuleden oluşmaktadır. Kuleler; Galata Kulesi (İstanbul), Burgulu Kule (Amasya), Sindirella Kulesi (İstanbul – gravür), Kız Kulesi (İstanbul), Adalet Kulesi (İstanbul – Topkapı Sarayı), Ulu Kule (Mardin), Çan Kulesi (Diyarbakır), Yivli Kule (Antalya) şeklindedir. Masal Şatosunda üç farklı konsept alan bulunmaktadır. Bu alanların her biri masal anlatımı ve sahne üstü performanslara dayalıdır. Efsaneler Diyarı, Gizemli Yolculuk, Masal Tüneli gibi çocukların ilgisini çeken masallar yaşatılarak anlatılmaktadır.

Cassaba Modern'de Farklı Kültürlerin Lezzetini Tadın

Haber Resmi

Eskişehir'in en taze alışveriş ve eğlence mekanlarından biri olan Cassaba Modern'de keyifli vakit geçirin. Çikolata Evim'de en lezzetli tatlıları deneyimlerken, IF Performans'ta eğlencenin dibine vurabilirsiniz. Gastronomi alanında birçok kültürün lezzetlerini keşfedeceğiz bu merkez, size keyifli anlar bırakacak.

Şelale Park'ta Şehir Seyri Yapın

Haber Resmi

Şehir manzaralı alanıyla gelenlerin dinlenme noktası olan parkta; restoranlar, oyun alanı, şelale ve yeşil alanlar yer alıyor. Yel değirmeni, Don Kişot ve Sanço Panço heykelleri fotoğraf anısı için ziyaretçilerin tercihlerinden olmaktadır.

Eskişehir Kaplıcaları ile Şifa Bulun

Haber Resmi

Şehrin şifalı suyu ile vücudunuzu dinlendirmek istiyorsanız Eskişehir Kaplıcaları konaklama imkanıyla ziyaretçi kabul etmektedir. Sakarıılıca Kaplıcası, Kızılinler Kaplıcası, Yarıkçı Hamamı, Aşağı ve Yukarı Ilıca, Uyuzhamam Kaplıcası, Çifteler Hamamı, Çardak Kaplıcası ve Hasırca Kaplıcası ile şifalı suyun keyfini çıkarabilirsiniz. Eskişehir kaplıcaları hem yerli halkın hem de turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir.

Eskişehir'in Meşhur Yiyeceklerini Tadın

Haber Resmi

Anadolu'nun buğday ambarı olarak bilinen şehrin mutfağıyla tanışın. Eskişehir'in meşhur yemekleri ile lezzet şölenine ne dersiniz? Eskişehir'e gelip çi börek yemeden ya da boza içmeden gitmeyin! Odunpazarı'nda yer alan Kırım Tatar Kültür Çi Börek evinde öğle molası verebilirsiniz. Şehrin ünlü bozacısı olan Karakedi Bozacısı ise damağınızda unutulmaz tatlar bırakacak. Doyurucu bir menü arıyorsanız Balaban köfte ve kebap tam da size göre! Dızmana, haşhaşlı gözleme, Odunpazarı simidi, yufkalı büryan, kıygaşa, göbete, göceli tarhana çorbası ve met helvası şehrin en ünlü lezzetlerindendir.

Kurşunlu Camii ve Külliyesi'nde Tarihi Öğrenin

Haber Resmi

Tarihi Odunpazarı Evlerinin yanında bulunan külliye, tarihi mirasını koruyor. Kurşunlu Külliyesi, 16. yüzyıl Osmanlı Dönemi’ne ait bir eserdir. Külliye; cami,, şadırvan, zaviye (küçük tekke), talimhane, harem, imaret, Mevlevi şeyhlerine ait türbe ve iki kervansaraydan oluşmaktadır. Caminin kubbesi kurşunla kaplıdır. Bu nedenle Kurşunlu Camii adını almıştır. Doğanın yeşilliği ve yapının mimarisi ile görenleri büyüleyen bu eser, sizi dönemin yıllarına götürecek. Lületaşı Müzesi de burada yer almaktadır.

Müze Ziyareti Yapın

Sanat, tarih ve kültür alanında en popüler şehirlerden olan Eskişehir'in müzelerini keşfedin. Eskişehir müzeleri sizlere unutulmaz anılar bırakacak.

Balmumu Heykeller Müzesi

Haber Resmi

Madam Tussaud Müzesinin Türkiye’deki ilk örneği olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Tarihi Odunpazarı Evlerinin arasında yer almaktadır. Müzede; Atatürk’ün çeşitli dönemlerini yansıtan heykelleri, Atatürk’ün ailesinin, yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların heykelleri sergilenmektedir. Burada sergilenen heykeller adeta canlılık hissi veriyor. Ziyaretçileri büyüleyen bu eserler, Eskişehir'in unutulmaz deneyimleri arasında yerini almaktadır.

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Haber Resmi

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Türkiye’nin ilk çağdaş cam sanatları müzesidir. Tarihi Odunpazarı Evlerinde yer alır. Müzede ulusal ve uluslararası sanatçılara ait 125 eser bulunmaktadır. Ayrıca müzede farklı sanat dallarından eserlerin sergilendiği geçici sergi salonu da bulunuyor. Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'ni 2020 yılı içinde yaklaşık 15 bin kişi, açıldığı günden bu yana ise 600 bine yakın kişi ziyaret etmiştir.

Karikatür Müzesi

Haber Resmi

Tarihi Odunpazarı Evlerinde yer alan Karikatür Müzesi ile keyifli vakit geçirebilirsiniz. Müzede, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli Karikatüristlere ait eserler sergilenmektedir. Müze pazartesi günleri kapalı olup, diğer günler 09:00-16:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor.

Odunpazarı Modern Müze (OMM)

Haber Resmi

Tarihi Odunpazarı Evleri arasında yer alan OMM Art, dünyanın modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği bir buluşma noktası! Müze pazartesi günleri kapalı olup, diğer günler 10:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Pazar günleri ise 11:00-18:00 arası ziyaretçi kabul etmektedir. Tasarımıyla gelenleri büyüleyen bu bina yalnızca müze noktası değildir. Binanın içinde müzeye ait OMM INN Kafe, rahatlatıcı ve kreatif tasarımıyla ziyaretçilerin mola durağı olmaya devam ediyor. OMM INN çevre dostu ve sağlıklı yaşam misyonuyla vegan ürünler sunmaktadır.

Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı

Haber Resmi

Havacılık Müzesi 1998 yılında açık teşhir olarak ziyarete açılmıştır. Müzede, çeşitli tip ve modellerde sivil ve savaş uçakları yer almaktadır. Vecihi Hürkuş Havacılık Parkı, Cassaba Modern’e yürüyüş mesafesindedir.

TÜRASAŞ Müzesi

Haber Resmi

TÜRASAŞ Müzesi, 3 Mart 2018 tarihinde Tülomsaş Müzesi adıyla kurulmuştur. Türkiye'nin ilk yerli otomobili olan "Devrim Arabası" burada sergilenmektedir.

Lületaşı Müzesi

Haber Resmi

Lületaşı müzesi, Odunpazarı semtinde bulunan Kurşunlu Cami ve Külliyesi'nde yer almaktadır. Müzede lüle taşından el yapımı kolye, küpe, pipo, heykel gibi çeşitli parçalar sergilenmektedir. Eskişehir'in simgesi haline gelen el yapımı lületaşı aksesuarları, kendiniz ve sevdikleriniz için en güzel hediyelik eşyalardandır. Daima canlı olan bu şehir, şenlikleri ile anılmaktadır. Bahar şenlikleri, konserler ve daha birçok aktivite ile kendinize harika zamanlar ayırın. Şehir merkezinde turlamak bile geçmiş dönemin mimarisini keşfetmenize yardımcı olur. Şehrin her bölgesinde bulunan yürüyüş yollarında yürüyüş yaparak bedeninizi harekete geçirebilirsiniz. Eskişehir’de yapılabilecek aktiviteler ile şehrin en keyifli deneyimini yaşayacaksınız. Yorumlar alanında görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

Eskişehir haberleri, sitemizde en güncel hali ile sizlerle! Eskişehir Durum'dan anlık haber takibi yapabilir, şehir ile ilgili iletmek istediğiniz her konu için bize ulaşabilirsiniz.