ads
DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.12 ₺
G.ALTIN 2,826.26 ₺
Ç.ALTIN 4,695.17 ₺
ATA 19,412.44 ₺
BİLEZİK 2,618.96 ₺

Türkiye’nin En Uygun Tatil Yerleri

Blog
Yayınlama: 7 Temmuz 2023 Cuma 16:17 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Neslihan Eylence

Türkiye’nin En Uygun Tatil Yerleri

Tatil deyince her insanın farklı bir tatil anlayışı olabilir. Kimi insanlar deniz, kum, güneş tatilini severken, kimi insanlar tarihi yerleri gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi seviyor olabilirler. Güzel ülkemiz Türkiye 3 yanı denizlerle çevrili bir yarımada ülkesi olmasına rağmen günümüz ekonomi şartları gereği tatile çıkamayan birçok insan var. Tatile çıkmak lüks olarak görülmeye başlandı desek daha doğru olur. Bu güzel memlekette yaşayıp birkaç saat içerisinde denize ulaşabilecekken tatile çıkmanın çok pahalı olduğunu düşünüp tatile çıkmaktan vazgeçen tüm insanlar için Türkiye'nin en uygun tatil yerlerini araştırdık.

Deniz, Kum, Güneş Tatili

Erdek Balıkesir

Balıkesir'in Kuzeyinde Marmara denizine bakan Erdek ilçesi Türkiye'nin konum olarak en önemli yerlerinden biridir. Tertemiz denizi ve plajlarıyla Akdeniz'i aratmayan Erdek uygun fiyata tatil yapmak isteyenler için güzel bir seçenek olacaktır. Türkiye'nin En Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri Erdek'te birbirinden güzel birçok plaj bulunmaktadır. Altınkum Plajı, Sedef Adası Plajı ve Çuğra Plajı bunlardan bazılarına örnektir. İlçede güzel plajların yanı sıra yapabileceğiniz birçok aktivite de bulunur. Yelken, Rüzgar Sörfü ve Kano gibi su sporlarını deneyimleyebilir, plajlardan su sporu ekipmanlarını kiralayabilirsiniz. Ayrıca Erdek Liman'ından yat turlarına da katılabilirsiniz. İlçede tarihi ve kültürel yerler de bulunmaktadır. Boş zamanlarınızda Erdek Kalesi ve Aya Nikola Manastırı, Bizans kalıntıları gibi birçok antik kent ve kalıntıyı gezip görebilirsiniz. Genel olarak Erdek deniziyle, doğasıyla ve tarihiyle tatil için oldukça güzel bir beldedir. Türkiye'deki diğer büyük tatil yerlerine kıyasla uygun fiyatlıdır. Erken rezervasyon ile daha da uyguna gidip tatilinizi yapabilirsiniz.

Sığacık İzmir

Sığacık İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı ufak bir tatil beldesidir. Suyunun temiz ve berrak olmasıyla oldukça sevilen beldede harika plajlar bulunur. Genellikle plajlarında şezlong kiralama imkanı da vardır. Denizi bir anda derinleşmeye başladığı için yüzme bilmeyenler ve yeni öğrenmeye başlayanlar için derinliğe dikkat etmeleri gereken bir bölge olsa da dikkat edildiği taktirde oldukça eğlenebileceğiniz bir denizi vardır. Doğal kumsalları ve berrak denizinin yanı sıra bölgede bir de marina alanı bulunur. Bu alanda yatlar ve teknelerin yanında akşam yürüyüşleri yapmak oldukça güzel bir aktivite olabilir. Bölgede derin dalış eğitimleri veren ve dalış yapmanızı sağlayan birçok merkez vardır. Türkiye'nin En Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri Tarihi yerleri, Sığacık kalesi ve Eski Sığacık olarak bilinen bölgeler beldenin sembolü olmuş durumdadır. Konaklama için beldede büyük otellerden çok butik oteller, pansiyonlar ve apart oteller bulunmaktadır. Genel olarak Sığacık sakinliği, güzel denizi ve tarihi dokusu ile tatil yapmak için oldukça güzel bir bölgedir.
Okuyunuz: Eskişehir Ortalama Kira ve Ev Fiyatları

Gökçeada Çanakkale

Türkiye'nin en büyük adası olan Gökçeada Çanakkale'ye bağlı bir ada ilçesidir. 1970 yılına kadar İmroz olan adanın adı 1970 yılında değiştirilse de ada halkı arasında hala İmroz diyenler bulunmaktadır. Türkiye'nin En Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri İmroz yani Gökçeada plajlarıyla, doğasıyla, tarihi mekanlarıyla ve sakin bir ilçe olmasıyla tatil için oldukça güzel bir seçenektir. Adanın dört bir yanında denize girmek için birbirinden güzel plajlar vardır. Konaklama yerlerinde denize mesafesine göre fiyatlar değişmektedir. Her bölgede olduğu gibi tatil ve bayram dönemlerinde fiyatlar artabileceğinden erken rezervasyon yapmak her zaman yararınıza olacaktır. Adaya ulaşım Çanakkale'nin Gökçeada yarımadasından kalkan feribot seferleri ile gerçekleşmektedir.

Ayvalık Balıkesir

Ayvalık Balıkesir'in Ege denizine bakan bir ilçesidir. Sığ denizi, kumlu plajlarıyla kuzey egede bulunan bölge yazın uygun fiyatlı tatil yeri arayanların gözde mekanlarından biridir. Haziran ve Eylül ayları arasında fiyatlarda artış olabileceğinden erken rezervasyonla çok daha uyguna getirebileceğiniz bir tatil için Ayvalık'ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Türkiye'nin En Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri Ayvalık'ın en sevilen, mavi bayraklı Badavut Plajı ve Küçükköy Plajı Sarımsaklı bölgesinde bulunmaktadır. Bölgede sakinlik isteyenlerin yeri ise Patriça Koyu'dur.  Ayvalık, tarihi Rum evleri, kiliseleri ve eski Rum mahalleleriyle tarihi ve kültürel birçok güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede hem denizin tadını çıkarıp hem de tarihi yerleri gezebilirsiniz.

Amasra Bartın

Amasra Bartın iline bağlı Batı Karadeniz'de bulunan turistik bir kasabadır. Oldukça güzel ve temiz bir denize sahip olan Amasra Karadeniz'e bakması sebebiyle denizde dalgalara ve derinliğe dikkat etmek gerekir. Harika kumsalları ve el değmemiş koyları olan Amasra bunların yanı sıra yeşil ve mavinin bir arada bulunduğu doğasıyla gelenleri büyüleyen bir bölgedir.  Bölgede Inkumu Plajı, Çakraz Plajı, Kapisuyu Plajı, Büyük Liman Plajı, Bozköy Plajı ve Küçük Liman Plajı gibi oldukça güzel plajlar bulunmaktadır. Türkiye'nin En Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri Amasra Kalesi, Agios Nikolas Kilisesi ve antik kalıntılarıyla birçok tarihi eser ve kalıntı barındıran bölge tarihi ve kültürel açıdan da oldukça güzeldir.  Bölgede tarihi yerleri gezmek, denize girmek ve güneşlenmek dışında tekne turlarına da katılabilirsiniz. Amasra'da konaklama seçenekleri otel, pansiyon ve apart daireler şeklindedir. Uygun fiyatlı bir tatil için genellikle pansiyon ve apart daireler tercih edilmektedir.

Akçakoca Düzce

Türkiye'nin kuzeybatısına bulunan ve Düzce iline bağlı olan  Akçakoca, sakin ve huzurlu bir tatil için harika bir seçenektir. Akçakoca Plajı, Ceneviz Plajı, Sazak Plajı ve Beyaz Kayalar Plajı Akçakoca'nın en güzel plajlarından bazılarıdır. Akçakoca şelaleleri, yaylaları ve doğasıyla yeşil ve maviyi birlikte görebileceğiniz güzeller güzeli tatil bölgelerinden biridir. İlçede konaklama için Oteller, pansiyonlar, apart daireler ve kamping alanları gibi birçok konaklama seçeneği bulunmaktadır. Türkiye'nin En Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri Merkezde bulunan Akçakoca Kalesi, Antik Su Kemeri, Ceneviz Kalesi ve tarihi camiler bölgedeki gezilebilecek tarihi ve kültürel miraslardan bazılarıdır. Burada da gezmek ve güneşlenmek dışında su sporları yapabilir ve tekne turlarına katılabilirsiniz.

Assos Çanakkale

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı olan Assos beldesi Ege denizine bakmaktadır. Tarihi antik döneme dayanan Assos Antik Kenti, Athena Tapınağı ve antik tiyatro gibi birçok tarihi ve kültürel miras barındıran Assos Kalesi ile de ziyaretçilerine muhteşem bir manzara sunar. Bölgede bulunan Behramkale Köyü'nün taş evleri ve dar sokakları da tatilcilerin oldukça ilgisini çekmektedir. Türkiye'nin En Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri Kadırga Koyu, Assos Liman, Yeşil Liman, Koruoba Plajı, İskele Koyu ve Sivrice Plajı gibi koyları ve plajlarıyla tatile gelenlere tertemiz bir deniz sunar.  Assos'ta uygun fiyatlı konaklama için pansiyonlar, apart oteller ve butik oteller gibi çeşitli konaklama tesisleri bulunur. Ufak ve tatlı bir belde ve doğayla iç içe olmasıyla tatil için oldukça güzel yerlerden biridir.
Okuyunuz: Eskişehir’in Çiböreği Nasıl Yapılır?

Güzelçamlı Aydın

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı beldesi doğal güzellikleri, temiz plajları ve sakinliğiyle tatil için güzel bölgelerden biridir. Milli Park sınırları içinde yer alan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, türlerin zenginliği ve biyolojik çeşitliliğiyle tam bir doğa harikasıdır. Burada doğa yürüyüşleri yapabilir, yaban hayatı keşfedebilir ve kuş gözlemi yapabilirsiniz. Türkiye'nin En Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri Güzelçamlı'da  Kadınlar Denizi Plajı, Zeus Mağarası Plajı, Güzelçamlı Plajı oldukça güzel plajlar bulunmaktadır. Tarihi ve Kültürel açıdan da Priene Antik Kenti, Milet Antik Kenti ve Didim Antik Kenti gibi antik kentler ve kalıntılar bulunan bölge tarihe ilgi duyanların kesinlikle gitmesi gereken yerler arasındadır. Bölgede birçok otel pansiyon ve butik otel gibi konaklama seçenekleri vardır. Uygun fiyatlar için butik otel ve pansiyonları tercih edebilirsiniz. Doğa ile iç içe keyifli bir tatil yapmak, denizin ve güneşin keyfini çıkarmak istiyorsanız Güzelçamlı tam size göre bir tatil beldesi.

Erdemli Mersin

Mersine bağlı olan Erdemli ilçesi, Akdeniz'de bir tatil yapmak istiyorsanız ama Antalya'ya gidemiyor yada kalabalığından dolayı daha sakin bir yer arıyorsunuz tam size göre. Kızkalesi Plajı, Ayaş Plajı, Mezitli Plajı, Narlıkuyu Plajı gibi denizin tadını çıkarabileceğiniz oldukça güzel plajları olan Erdemli'de uygun fiyatlara su sporları da yapabilirsiniz. Denizin keyfini çıkarırken uygun fiyatlı su sporları da yapabilirsiniz. Türkiye'nin En Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri Konaklama için otel, pansiyon ve apart otel gibi farklı konaklama tesisleri arasından size uygun olanı tercih edebilirsiniz. Erdemli ve çevresinde yer alan konaklama tesisleri, genellikle denize yakın veya plajlara kolay ulaşım sağlayan konumlarda yer alır. Bölgede tarihi ve kültürel gezi yerleri de oldukça fazladır. Kızkalesi, Erdemli Kalesi, Corycus Antik Kenti'nin yanı sıra Erdemli civarında bulunan tarihi camiler, kiliseler ve müzeler de keşfedilmeye değerdir. Turistik geziler dışında bölgede doğa yürüyüşleri yapabilir, trekking rotalarını keşfedebilir, su sporları, dalış ve balık tutma gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Erdemli,  genel olarak uygun fiyatlı ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler için çok güzel bir seçenektir.

Dikili İzmir

İzmir'in Kuzey Batısında yer alan Dikili ilçesi sessiz sakin bir tatil yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri. Dikili, sahip olduğu birbirinden güzel plajlarıyla  son zamanlarda ünlenmeye başladı. Bademli Plajı, Çandarlı Plajı ve Pınarbaşı Plajı gibi plajlar bölgenin ünlenmesine sebep olan o güzel plajlardan sadece birkaçı. Bölgede plajların büyük bir kısmı halka açık ve ücretsizdir. Konaklama için otel, pansiyon ve apart otel gibi konaklama seçenekleri mevcuttur. Dikili ve çevresindeki konaklama yerleri genellikle denize yakın veya plajlara kolay ulaşım sağlayan konumlarda yer alır.Türkiye'nin En Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri Dikili doğası ve denizi ile oldukça güzel bir bölge iken birde tarihi güzellikler ona eşlik edince gelenleri kendine aşık eden bir tatil bölgesi olmuştur. Dikili kalesi, Tarihi Dikili Limanı gibi merkezde bulunan tarihi yerlerin yanı sıra Dikiliye 1 saat mesafede olan Bergama İlçesi Pergamon Antik Kenti, Bergama Akropolü, Asklepion, Bergama Kütüphaneleri, Bergama Tiyatrosu ve Bergama Arkeoloji Müzesi gibi birbirinden özel ve güzel tarihi ve kültürel mirasa ev sahipliği yapmaktadır. Dikili'ye tatile geliyorsanız Bergama'ya uğramayı pas geçmeyin.

Şile İstanbul

İstanbul dışına çıkmadan tatil yapmak istiyorsanız Şile sizin için en iyi seçenek olacaktır. İstanbul'un doğal güzellikleriyle ünlü ilçelerinden biri olan Şile, hem şehir merkezinden uzaklaşmak hem de uygun fiyatlı bir tatil yapmak isteyenler için harikadır. Türkiye'nin En Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri Şile'de Ağlayankaya Plajı, Şile Plajı, Kumbaba Plajı gibi birçok güzel plajda tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Plajlarda güneşlenme alanları ve denize girme imkanı genellikle ücretsizdir. Bölgede uygun fiyatlara su sporları da yapabilirsiniz. Otel, pansiyon ve apart otel gibi farklı konaklama tesisleri arasından tercih yapabilir ya da Şile'ye günübirlik de gelebilirsiniz. Şile'nin merkezinde veya plajlarına yakın konaklama tesisleri, genellikle uygun fiyatlarla konaklama imkanı sunar. Şile'nin denizi ve plajları dışında ormanlık alanları da büyüleyicidir. Bölgede aktivite olarak Şile Yaylası, Kumbaba Sosyal Tesisleri, Şile Feneri gibi yerlerde doğa yürüyüşleri yapabilir Şile Kalesi, Şile Merkez Camii, Şile Ağlayankaya Tarihi Hamamı gibi tarihi yapıları ziyaret edebilirsiniz.

Ayancık Sinop

Ayancık, Sinop'a bağlı bir tatil beldesidir. Kalabalıktan uzak oldukça sakin bir belde olan Ayancık uygun fiyatlı bir tatil için tercih edilebilecek en güzel yerlerden biridir. Türkiye'nin En Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri Ayancık'ta  Karadeniz'in serin sularında yüzebilir ve güneşlenebilirsiniz. Bölgede plajlar genellikle ücretsizdir. Şahinkaya Kanyonu, İnaltı Mağarası ve Borabay Gölü gibi bölgedeki doğal alanlar gezip görmek için birebir. Aktivite olarak trekking ve yürüyüş yapmanın yanı sıra  Ayancık Kalesi'ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Ayancık, kalabalıktan uzak, sakin ve huzurlu bir tatil atmosferi sunar. Şehir stresinden uzaklaşmak ve doğanın içinde huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için ideal bir seçenektir.

Armutlu Yalova

Yalova'ya bağlı olan Armutlu, temiz denizi, plajları ve ormanlık alanlarıyla doğaseverlerin ilgisini çeken bir bölgedir. Armutlu, sakin ve huzurlu bir tatil için güzel seçeneklerden biridir. Bölgede termal köylerin dışında tarihi kalıntılar ve doğal güzellikler de bulunur.  İstanbul'a yakınlığı da bölgenin sevilme sebeplerinin başında geliyor. Türkiye'nin En Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri Armutlu'da plajlar genellikle ücretsizdir ama armutlu daha çok plajlarıyla değil de termal kaynaklarıyla ünlü bir ilçedir. Bölgede birçok termal otel ve tesis bulunur. Termal sular daha çok sağlık ve dinlenme için tercih edilirken bu tesislerde konaklama ücretleri oldukça uygundur. Ayrıca bölgedeki termal havuzlar da ücretsizdir. Armutluyu uygun fiyatlı bir tatil için tercihleriniz arasına alabilirsiniz.      
BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code