Eskişehir'de ne iş yapılır?

Bir yerde iş yapmak istiyorsak eğer, çok fazla etken göz önünde bulundurulmalı. Sermayemiz, hedef kitlemiz, şehrin uygunluğu, o şehirdeki insanların tercihleri gibi. Sadece dışarıya yönelik değil aynı zamanda kendimize yönelik de karar vermeliyiz. Yapmayı düşündüğümüz işi sevecek miyiz, karakterimize ve yeteneğimize uygun mu, işe giderken ayaklarımız geri geri mi gidecek düşünmeliyiz. Sonuçta bir insan sevdiği işi yapıyorsa bir gün bile çalışmış sayılmaz demişler. Eskişehir'de ne iş yapılır diye merak edenler için bu soruları da sormalılar kendilerine. Her şehir için farklı faktörler olduğu gibi Eskişehir için de farklı faktörler var. Eskişehir insanının neye ihtiyacı var, Eskişehir insanının yaş kitlesi nasıl gibi sorular yardımcı olacaktır. Tarım gibi alanlar düşünenler için ise Eskişehir toprağı ne yetiştirmeye uygun gibi sorular sayesinde yapacağımız işi bulabiliriz. Eskişehir’de yaşamak için çok sebep bulan insanlarımız için, yaşarken ne gibi işler yapabileceklerini sıralayacağız bu yazımızda. İş konusunda ise sermayesi olanlar yani yatırım yapacaklar ve bu şehre taşınırsam hangi işte çalışarak para kazanabilirim diye düşünenler olacaktır. Her ikisi için de aynı önerilerim geçerli olacak. Tamamen farklı bir sektörü baştan yaratmıyorsanız, zaten var olan bu iş yerlerinde çalışabilirsiniz. Öncelikle Eskişehir öğrenci şehri olduğu için öğrenci ihtiyaçları ön planda olmalı. Bunun için önerilerimiz şu şekilde:

Butik kahveciler açmak

Butik Kahveci Eskişehir’de öğrenci yoğunluğundan dolayı butik kahveciler her zaman rağbet gören iş yerleri olmuştur. Her yıl yeni kahveciler açılmakta ve buna rağmen şehrin ihtiyacı bitmediği için özellikle hafta sonları yer bulmakta sorun yaşayan insanları görüyoruz. Kimi zaman öğrenciler ders çalışmak için tercih ediyor, kimi zaman özlem gideren iki dostun buluşma mekânı olarak butik kahveciler sıklıkla tercih ediliyor. Üç üniversitenin bulunduğu bu şehirde çoğunlukla okul kulüplerinin toplantıları için de öğrenciler sessiz bir yer arayışında oluyorlar. Kahve ile iyi bir uyum içinde olan tatlılar da tabii ki menünüzde olmalı. Ev yapımı lezzetli tatlıların mekanınızı daha çok tercih edilebilir yapacağından endişeniz olmasın. Bu tip bir yer açmak istiyorsanız önerim, sizin sıklıkla tercih ettiğiniz yerin sahibi ve çalışanları ile dost olmanız ve onların deneyimlerinden faydalanmanız.
Okuyunuz: Eskişehir Kahvaltı Mekanları | En İyi Yerler

Uygun fiyatlı menüleriyle ünlü bir cafe bistro

Cafe Bistro Yine üç üniversitesi bulunan ve öğrencilerin yoğunlukta olduğu bu şehirde uygun fiyatlı menüleriyle ünlü bir cafe bistro açmak size iyi iş yaptırabilir. Fiyatların uygun olmasından dolayı para kazanamayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, sürümden kazanabileceğinize emin olabilirsiniz. Üstelik bu cafe bistro sadece öğrencilerin değil farklı yaş gruplarının da favori mekânı olabilir. Birlikte iyi giden ikilileri menü haline getirip indirim uygulayabilirsiniz ya da öğrencilere yüzdelik oranlarla indirim uygulayabilirsiniz. Bunu yapmak daha çok duyulmanızı ve tercih edilmenizi sağlar.

Bir kıyafet butiği açmak

Kıyafet Butiği Moda sektörü her geçen yıl yenilenirken insanlar da her yıl yüzlerce kıyafet alıyorlar. İnsanın üç temel ihtiyacından biri olan giyinmeye ilgi oldukça yüksek. Eskişehir’deki büyük kıyafet firmalarında hemen hemen aynı kıyafetleri görüyoruz. Ancak farklı bir konsept belirleyerek daha fazla müşteri kitlesi kazanmak mümkün. Önce bir hedef kitlesi belirleyin, ardından hedef kitlenize duyurunuzu yapın. Bu şekilde bu iş ile kazanacağınızdan şüpheniz olmasın.

Lületaşı madenciliği ve işlemesi

Lületaşı Lületaşı Türkiye’de sadece Eskişehir’de çıkarılan madenlerden biri. Alıcı kitlesinin yüksek olduğu bu madeni, yapısından dolayı işlemek ve farklı formlara sokmak oldukça kolay. Odunpazarı’nda yer alan birçok dükkânda satılan lületaşından yapılan çeşitli ürünler hem turistlerden hem de Eskişehir’in yerli halkından oldukça rağbet görüyor. Lületaşından farklı çeşitlerde birçok ürün yapılabilir. Pipo, sigara ağızlığı, tespih, biblo, süs eşyası ve takı yapımında kullanılan lületaşını hem şehir içindeki halka hem de şehir dışına satma imkânınız yüksek.

Eskişehir’in köylerinde süt ve süt ürünleri satmak ile hayvancılık yapmak

İnek Eskişehir, küçük bir şehir olmasından dolayı köyleri de şehre yakın. Bu köylerden birine yerleşerek hayvancılık ile uğraşmak, şehrin ihtiyaçlarından birkaçını karşılayabilir. Hem et hem de süt ve süt ürünlerini kısa mesafe giderek şehir halkına satabilirsiniz. Aynı zamanda Sütaş gibi büyük firmalar ile anlaşırsanız geliriniz de düzenli ve aynı seviyede olabilir. Eskişehir’de bu işi yapmak sizin için güzel bir seçenek olabilir.
Okuyunuz: Eskişehir’de Gezilecek En İyi Yerler 2023

Arpa, ayçiçeği, şeker pancarı gibi toprağın uygun olduğu ürünler yetiştirmek

Ayçiçeği Eskişehir toprağı aslında birçok ürün yetiştirmeye uygun. Şeker pancarı fabrikası olan bu şehirde siz de şeker pancarı üreticiliği yapabilirsiniz. Aynı zamanda arpa, ayçiçeği, yeşil mercimek, nohut, soğan ve haşhaş gibi ürünlerin yetiştiriciliğini yapıp bunlardan elde edeceğiniz un, makarna gibi ürünlerin de tedariğini yapabilirsiniz. Ayrıca Eskişehir’in köylerinden Sarıcakaya, Eskişehir’den farklı bir iklime sahip. Akdeniz iklimine sahip Sarıcakaya’da Eskişehir’in tamamından farklı meyve ve sebzeler üretmek, öne çıkmanızı sağlayacaktır.

Turizm Sektöründe yer almak

Eskişehir Turizm Eskişehir’in denizi olmayan bir şehir olduğunu hepimiz biliyoruz ancak şehirde gezilecek birçok yerin olması onu harika bir turistik şehir haline getiriyor. Her mevsim ziyaret edilebilir bu şehre bir turizm firması açmak seçeneklerinizden biri olabilir. Eskişehir’in genç yoğunluktaki nüfusu ve emekli yaş grupları için de başka şehirlere götüren turlar oldukça ilgi çekecektir. Eskişehir halkı bu tür gezileri çok sever. O yüzden Eskişehir’in her yaştan insanları sizin hedef kitleniz olabilir. Turistik bir şehir olarak anılabilecek bu şehirde yeni bir otel açmak da mantıklı olabilir. Eskişehir’de gezilebilecek yerlerin herhangi birinin yakınına otel açmak şehrin kalan kısmındaki otellerden daha çok öne çıkmanızı sağlayabilir. Aynı zamanda küçük bir pansiyon, büyük bir otelden daha fazla kazanabilir bu şehirde. Çünkü Eskişehir’e gelecek insanlar tüm gününü dışarıda geçirip şehri görmek isteyecektir.

Sanayi sektörüne adım atmak

Sanayi Bölgesi Eskişehir’de Organize Sanayi bölgesi oldukça gelişmiş bir bölgedir. Makine ve ekipmanlar, gıda ürünleri, metal ürünleri, madencilik ve taş ocakçılığı ürünleri, metalik olmayan mineral ürünleri, kauçuk ve plastik, mobilya sektörleri şehirde yer alan işletmelerin en çok faaliyet gösterdiği sektörlerdir. Eskişehir’in küçük bir şehir olmasından dolayı ulaşım konusunda da sorun yaşamayan bu işletmeler en çok kazanan sektörler arasında yerini almakta. Siz de bu işletmeler arasında yer alarak Eskişehir’de iyi bir iş sahibi olabilirsiniz.

Eskişehir’de kültür ve eğlence

Eskişehir’de kültür ve eğlence Eskişehir’in genç nüfusu ve her yaştan sanata ilgi duyan insanları söz konusu olunca neden eğlence sektörü veya kültür sanat sektörü ya da her ikisinde de yer almayayım diye düşünüyor olabilirsiniz. Ve bu düşünce kesinlikle doğru bir karar olacaktır. Kültür sanat için, sergi salonları, müzik stüdyoları, heykel atölyeleri gibi seçenekler ile Eskişehir’de tutulan bir yerin sahibi olabilirsiniz. Gündüz gece ayakta olan, uyumayan bu şehir için de pub, bar, gece kulüplerinden birini ya da birden fazlasını seçerek gençlere hitap eder bir yerin sahibi olabilirsiniz. Her ikisi de neden olmasın da diyerek sanat ile eğlenceyi bir araya da getirebilirsiniz. Sanat eserlerinin sergilendiği bir bar Eskişehir halkı için rüya gibi olabilir. Eskişehir halkının hem eğlence hem de sanat ihtiyacını beslemek sizi iyi bir iş sahibi yapacaktır.