Edilen bilgilere göre Narin'in katledildiği 15.18 ile 15.21 saatleri arasında anne Yüksel Güran, Amca Salim Güran, yenge Hediye Güran, Maşallah Güran ve ağabey Enes Güran’ın olay yerinde bulunduğu ortaya çıktı. Bu bulgular çerçevesinde Narin Güran’ın 3 dakika içerisinde kendi evinde katledildiği netleşmiş oldu.

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı.

İstanbul’da bir özel televizyon kanalının Haber Müdürü olan Nihat Uludağ’ın canlı yayında aktardığı yeni bilgilere göre Narin Güran, en son 15.15'te köyün okulunun kamerasına yansımıştı. Camideki kurstan çıkan Narin’in son görülme saati olan 15.18'de de buradan arkadaşlarına el salladığı tespit edildi. Bu dakikaların oldukça kıymetli olduğunu dile getiren Uludağ, dakika dakika yapılacak olan irdelemelerle birlikte Narin'i kim ya da kimlerin katlettiğini savcılığın tespit edeceğini ifade etti.

Soruşturma detaylarına göre 15.18'den sonra 15.20'de anne Yüksel Güran’ın, muhtar ve amca Salim Güran'ı telefonla bir kez çaldırdığı tespit ediliyor. Narin’in öldüğü düşünülen saat olan 15.21 için ise itirafçı Nevzat Bahtiyar, “Salim Güran ahırın olduğu yerden bana seslendi, ‘Nevzat hemen gel seninle işimiz var, dedi. Sonra 'Ben Narin'in evine gittim, içerdeki tüm odalar kapalıydı. Narin'in cenazesi evdeydi' şeklinde ifade veriyor. Bahtiyar’ın verdiği diğer detaylara göre 15.46’ya kadar pek çok aile bireyinin evde bulunduğu; özellikle 15.21 sonrası evde olağan dışı su kullanımı yapıldığı ve böylece delillerin karartılmaya çalışıldığı biliniyor.

Uludağ’ın verdiği diğer bir bilgiye göre ise ailedeki adı geçen 6 kişinin cep telefonlarına ait yazışmaların ve arama kayıtlarının silinmiş olduğu tespit edildi. Amca Salim Güran tarafından şüpheli gösterilen R.A’nın yok edilmesi istenen bir cep telefonunu sattığı ancak sonrasında ise bu telefonun ele geçirildiği ortaya çıktı. Ulaşılan deliller doğrultusunda bir numaralı cinayet şüphelisi olarak Salim Güran’ın görüldüğü; Narin’in ağabeyi Enes, annesi Yüksel ve yengeleri Hediye ile Maşallah Güran’ın da iştirakçi olarak bulunduğu belirlendi.

Organize bir şekilde katledildiği düşünülen Narin Güran cinayetini soruşturmadaki en önemli husus olan ve köydeki tek baz istasyonundan 15.18-15.21 saatleri arasında alınmış GPS sinyalleri belirleyecek.