Naci Görür, deprem ile alakalı açıklamalarıyla herkes tarafından yakından tanınan bir isimdir. 7’den 70’e herkesin adını duyduğu bu kişi ülkemiz adına çok önemli bir bilim insanıdır.

Deprem döneminde yaptığı açıklamalar ile ülkemizin fay hattı sistemi hakkında bilgi veren Görür aynı zamanda öncesinde de bilgilendirmeler yapmaktadır. Olası depremlerin riskine ve buna yönelik yapılması gereken çalışmalar için gerekli mevkilere danışmanlık gerçekleştirir.

Olası deprem bölgelerine dair sahip olduğu bilgilerden dolayı Naci Görür’ü yakından tanımak büyük önem arz etmektedir. Peki Naci Görür kimdir ve nerelidir? Naci Görür’ün hayatı nasıldır?

İşte, Naci Görür hayatına dair bilmeniz gereken detaylar…

Naci Görür Kimdir? Bilim İnsanı Naci Görür’ü Yakından Tanıyalım

Ülkemizde bilim insanları genellikle arka planda yaptıkları çalışmalar ile katkı sağlarken medyada çok fazla yer edinememektedir. Naci Görür kısmen diğer bilim insanlarına göre daha fazla televizyon programlarında yer almaktadır.

Ülkeye katkı sağlamak ve özellikle deprem konusunda halkı bilinçlendirmek adına elinden geleni yapan Naci Görür hayatı ile merak konusu oluyor. Vatandaşlar tarafından bu yüzden sık sık Naci Görür kimdir ve nerelidir araştırılıyor.

Hakkında var olan bilgiler kısıtlı olsa da sizler için bu bilgileri bir araya getirdik.

Haber Resmi

1 – Naci Görür Kimdir?

Toplumda tanınan Naci Görür; deprem bilimci, yer bilimci, deniz jeolojisi uzmanı, akademisyen ve sedimantoloji uzmanıdır. Farklı alanlarda uzmanlığı olan Naci Görür temelde bir jeoloji uzmanıdır. Yer bilimci olmasından dolayı fay hatları, yer tabakadaki değişiklikler ve enerji birikimleri yakından ilgilendiği konulardır.

Vatandaşlar tarafından kendisi ‘deprem uzmanı’ olarak tanınır. Çünkü ülkemizin her bölgesinde yer alan fay hatlarının harekete geçme olasılıkları konusunda bilgi vermektedir. Özellikle tehlike altında olan deprem bölgelerinde yapılması gerekenler hakkında topluma bilinç kazandırmaya çalışmaktadır.

2 – Naci Görür Nerelidir? Kaç Yaşında?

9 Eylül 1947 yılında Elazığ’da dünyaya gelen Naci Görür, aslen Elazığlıdır. Ancak Naci Görür Elazığ’ın neresinden sorusu için net bir bilgi sunulmamıştır. Diğer taraftan dini bilgileri hakkında da paylaşım yapmak etik olmayacaktır. 2024 yılı itibarıyla Naci Görür 77 yaşındadır.

3 – Naci Görür Eğitimi Nerede Aldı?

Neredeyse sayısız alanda uzmanlığı yer alan Naci Görür eğitim hayatıyla merak konusu olmaktadır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimi hakkında bilgi söz konusu değildir. Üniversiteyi ise İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’nde okumuştur. Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği lisans bölümünden 1967 yılında mezun olmuştur.

1971 yılında direkt yüksek lisans için İTÜ’de çalışmalara başlamıştır. 1973 yılına kadar İTÜ’de öğretim görevlisi olup yurt dışına çıkmıştır. İngiltere’de Imperial College London’da doktora yapmıştır.

Haber Resmi

Doktorasını tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri döndü. İTÜ’de 1983 yılında doçent, 1989 yılında ise profesör unvanını alarak ilerlemiştir. Başarılarından dolayı 40 yaşını aşmamış bilim insanlarına verilen TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü kazandı. Ayrıca 2004 yılında NATO Zirvesi’nde Barış Güvenlik için Bilim Ödülü’nü aldı.

4 – Naci Görür Çocukları Kimler, Evli mi?

Bilim insanı Naci Görür evlidir. Ancak kiminle evlendiğine dair bir bilgi spesifik olarak internette yer almamaktadır. Diğer taraftan eşiyle alakalı fotoğraf ve video paylaşımı da yapmamıştır. Bunun dışında iki çocuğu olduğu bilinmektedir.

5 – Güncel Olarak Naci Görür Deprem Uyarısı – Son Dakika Nereden Takip Edilir?

Eğer Naci Görür paylaşımları hakkında bilgi almak isterseniz çıktığı programlara göz atabilirsiniz ya da sosyal medya hesabı üzerinden takip edebilirsiniz. Sosyal medyada yer alan paylaşımları için şu hesaba bakabilirsiniz: @profdr.nacigorur

6 – Naci Görür Nerede Çalışıyor?

Haber Resmi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde derslere giren Naci Görür aktif olarak burada çalışmaktadır. Bunun dışında Bilim Akademisi’nde çalışmalarını da sürdürmeye devam etmektedir. Ülkemizde başta olmak üzere yurt dışında da gerekli çalışmaları sürdürmektedir.

Güncel fay hatlarına dair çalışmalar, yeni fay hatlarının tespit edilmesi konusunda bilgi sağlamaktadır. Diğer taraftan deprem yaşanan bölgeleri incelemekte ya da deprem dönemlerine göre yüksek risk barından bölgedeki bireylere uyarılar yapmaktadır.

7 – Naci Görür Nerede Yaşıyor?

Deprem bilimci olarak Naci Görür’ün nerede yaşadığı insanlar tarafından merak edilmektedir. Kendisinin yaşadığı şehrin güvenilir olacağı düşüncesi bulunmasından ötürü önem arz eden bir konudur. Ancak özel hayatına dair bu tarz bir bilgi bulunmamaktadır.