Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'da hissedilen bir deprem meydana geldi. Malatya merkezli depremin büyüklüğünü AFAD 5.9 olarak açıkladı. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı.' ifadelerini kullandı. Öte yandan deprem sonrası Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Adıyaman'da da eğitime 1 gün ara verildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. 5,9 büyüklüğündeki deprem Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ'da da hissedildi. Malatya, Şanlıurfa'da ve Elazığ'da 3 binada kısmi çökme meydana geldi. AFAD ekipleri, Elazığ'da hasar gören binadaki 4 kişiyi çıkardı.
Yetkililer depremde herhangi bir can ve mal kaybı olmadığını açıkladılar.

Malatya, Elazığ, Adıyaman, Batman ve Şanlıurfa'da eğitime bir gün ara verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır." bilgisini paylaştı.

Bizim halktan aldığımız bilgiye göre, depremin 7 şiddetinde hissedildiği belirtildi. Elazığ, Malatya ve Diyarbakırdaki bir çok insan evlerine ve iş yerlerine giremediklerini söyledi. Depremin çok uzun sürdüğünü ve hala artçı depremlerin devam ettiğini de ifade ettiler.

Son olarak Elazığ’da deprem sonrası oluşan yoğun trafik nedeniyle büyük aksamalar yaşanıyor, yolun adeta kilitlendiğini aktardı.

GSM Operatörleri de deprem bölgelerinde ücretsiz uygulama başlattı.

Bölgedeki durumun ciddiyeti sürerken, depremin etkileri ve trafik yoğunluğuna ilişkin yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Eskişehir Durum Haber olarak tüm deprem bölgesi halkımıza geçmiş olsun diyoruz.Haber Resmi