İslamiyet’te kefen ölen bireyler için oldukça önem verilen bir konudur. Her vefat eden uygun koşullardaki kefen ile defnedilir. Bedeni sarmak için özel hazırlanan bu örtü her zaman beyaz renktedir.

Sözlük anlamı olarak bakıldığında kefen ‘kefn’ kelimesinden türemektedir. Kefn; örtmek anlamına gelen bir kelimedir. Ölen kişinin kefenlenmesine ise tekfin adı verilmektedir. Hayatını kaybeden kişinin yıkanıp abdestlenmesi sonrası kefen ile tamamen kapatıldığı görülür.

Uzun süre toprak altında kalan kefen bir süre sonra değişime uğrayabilir. İnsanlar tarafından bu yüzden kefen çürür mü? Kefen ne kadar sürede çürür merak edilmektedir.

Kefen Çürür mü? Toprak Kefeni Yok Eder mi?

Kefenler genel olarak pamuktan elde edilen bir kumaş türüne sahiptir. Ancak üretim aşamasına göre kefenin içeriği değişebilmektedir. Doğal malzemeden üretilen kefenler; toprak ve toprakta yer alan nem, sıcaklık ve canlılar sebebiyle çürüyebilmektedir. Amaç her ne kadar ölen bireyi ve ceset bütünlüğünü korumak olsa da çürüme görülebilir.

Haber Resmi

Kefen Kaç Yılda Çürür? Kefenin Yok Olması Ne Kadar Sürer?

Ölen birey için kullanılan kefenin çürüme süresi hakkında net bir bilgi yoktur. Çünkü kefen üretildiği malzeme ve yer aldığı toprağa göre farklı reaksiyon verecektir. Daha nemli, bakteri yoğunluğunun fazla olduğu toprakta kefen birkaç sene içerisinde yok olabilir. Fakat duruma göre kefen yıllar geçse de parçalarıyla bulunabilmektedir.