İbrahim Kahveci iktisatçı, gazeteci ve yazardır. Ayrıca ünlü Maliye Bakanı Merhum Adnan Kahveci’nin yeğenidir. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olarak sermaye piyasalarında uzun süre çalışmalar sürdürdü. Baba tarafından aslen Trabzon Of’lu olan İbrahim Kahveci İstanbul’da dünyaya gelmiştir.

İlk olarak kariyer hayatına Yeni Şafak Gazetesi ile başlamıştır. yeni Şafak Gazetesi’nde günlük yazılarını ele alan yazar Türkiye Gazetesi’nde ekonomi şefliği görevini üstlendi. Günümüzde ise Karar Gazetesi köşe yazarlığı yapmaktadır.

Günümüzde birçok televizyon programında ekonomi ve gündem konularında yorumlar yapmaktadır. Serrmaye piyasalarında uzun yıllar çalışan İbrahim Kahveci biriktirdiği bilgi birikimini insanlarla paylaşmaktadır.

Haber Resmi

 

İbrahim Kahveci’nin Eşi Kimdir?

İbrahim Kahveci’nin doğum yeri, eşi ve yaşı ile ilgili net bir bilgi bulunmamaktadır.

 

İbrahim Kahveci’nin Amcası Adnan Kahveci Kimdir?

Ünlü yazar ve ekonomist olan İbrahim Kahveci Adnan Kahveci’nin yeğenidir. Adnan Kahveci eski Türkiye Maliye ve Gümrük Bakanı’dır. Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 18. Ve 19. Dönem milletvekilliği yapmıştır. Turgut Özal’ın yıldız danışmanlarından biri olan Adnan Kahveci Özal’ın önderlik ettiği ANAP’ın kurucularındandır. Ailesi ile 5 Şubat 1993’te İstanbul’a gitmek için yola çıkan Kahveci yaptığı kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir.