Hapishane filmleri sinema sektörünün en çok izlenen filmleri arasında yer almaktadır. Aksiyonun ve gerilim sahneleriyle izleyiciyi ekran karşısına kitleyen mükemmel film çeşitlerinden biridir. Dar alanda çekim yapılması sebebiyle oyuncuları ve kamera arkasını da zorlayan bir yönü de bulunmaktadır.

Film izlemek insanların sevdikleriyle yapmaktan hoşlandığı etkinliklerden biridir. Gerek hobi olması gerekse genel kültür olması açısından film izlemek önemlidir. Hapishane filmleri 1980 yılından itibaren yaygınlaşmıştır. Dünyaca ünlü oyuncuların çok izlenen yüzlerce ünlü filmleri vardır.

Bir Döneme Damga Vuran Hapishane Filmleri 

Sinema sektöründe ün yapan bazı filmler vardır ve bu filmler herkes tarafından en az bir kere mutlaka izlenmiştir. Hapishane filmleri denildiğinde de akıllara bazı önemli filmler gelir. Gerek oyuncularıyla gerek konusu ve senaryosuyla ön plana çıkan bu filmler, film izlemeyi sevenler tarafından mutlaka izlenmelidir.

1 -Esaretin Bedeli

Haber Resmi

Yayınlandığı dönemde birçok ödül alan, izlenme rekorları kıran bu film Stephen King’in romanından beyaz perdeye uyarlanmıştır. Masum olduğunu iddia etmesine rağmen karısını ve sevgilisini öldürmekle suçlanan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bankacı bir adamın hikayesini anlatan ve mutlaka herkesin izlemesi gereken mükemmel bir filmdir. Belki de hapishane filmleri arasında en üst sırada yer alan film olabilir.

2 -Parmaklıklar Arkasında

1967 ABD yapımı dramatik bir filmdir. Bu filmin en çarpıcı tarafı filmin senaryosunu yazan Dohn Pearce’nin çeşitli suçlardan dolayı hapis hayatının olması ve filmin kendi hayatından izler taşımasıdır. Filmin senaristin kendi hayatından izler taşıması insanları daha çok etkilemiştir.

Filmin tanıtım sloganı ise çok manidardır:” Buradaki sorunumuz…iletişim eksikliği”Film 2005 yılında “kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli filmler” arasına seçilerek ABD ulusal film arşivinde muhafaza edilmiştir.

3 -Pretoria’dan Kaçış

Haber Resmi

Gerçek olaydan esinlenilen bu filmde, iki politik mahkumun Güney Afrika’da bir hapishaneden kaçışı ve sonrasında yaşanılan olaylar anlatılmaktadır. Güney Afrika’da ırkçılığın üst seviyede olduğu sıkıntılı günlerde geçen, gerilimin hat safhada olduğu izleyenleri büyüleyici türden bir filmdir.

4 –Alcatraz’dan Kaçış 

Alcatraz Adası üzerinde bulunan çok güvenlikli hapishaneden başarılı bir şekilde kaçan kişinin hayatı anlatılmaktadır. Hapishanede yapılan uygulamalar kan dondurucu nitelikte ve dayanılmaz.  Filmi izlerken olayların içinde sürüklenerek kendinizi kaybedeceksiniz.

5 –Guguk Kuşu

Haber Resmi

Ken kesey’in romanından uyarlanarak çekilen bu film her yaştan insana hitap ediyor. Bulunduğu cezaevinden çıkmak için akıl hastası numarası yapan bir mahkum bir akıl hastanesine sevk ediliyor. Ve bundan sonra olaylar başlıyor. Hastaneden kaçma planları ve hemşirelerle yaşadığı sorunların anlatıldığı gerçek hayatın içinden olan ve izlenilmesi gereken bir film.

6 –Yüksek Risk

Baba ile evlat arasındaki ilişkiyi inceleyen, şiddet ve uyum bozukluğunun psikolojik köküne inen, bazen rahatsız edici bazen çok sert bir şekilde duyguların açıkça anlatıldığı mükemmel bir film. Şiddet olaylarına karıştığı için çocuk hapishanesine düşen ancak kısa sürede şiddete aşırı eğilim göstererek yetişkin bölümüne düşen Oliver’in hayatını anlatan bir filmdir. Ödüllü bir psikoterapistin kalemşnden beyaz perdeye uyarlandığı için etkileyici bir filmdir.

7 - Yeşil Yol

Haber Resmi

Bir hapishane görevlisi ile mahkumun öyküsünü anlatan enteresan bir film. Hapishanedeki hücrelerinden alınan idam mahkumlarının elektrikli sandalyenin bulunduğu ölüm odasına giderken yaşananlara tanık olan gardiyan bir gün bambaşka bir olayla karşılaşır.

8 –Hapishane Filmleri: Uçurtmayı Vurmasınlar

Film Türkiye’nin yabancı dilde en iyi film dalında Akademi Ödülü aday adayı olarak seçilmiştir. Esrardan tutuklanan annesiyle hapishanede yaşamak zorunda kalan beş yaşındaki bir çocuğun gözüyle anlatılan bir hayat hikayesi. Mükemmel bir anlatım, duygu yüklü bir hikaye ile izlemeye doyamayacağınız bir film. Türk hapishane filmleri arasında vazgeçilmez filmdir.

9 -Hücre 211

Haber Resmi

Hapishane filmleri arasında enteresan bir konuya sahip filmlerden bir tanesidir. Juan gardiyan olmak üzeredir ve bir gün meslektaşı ile hapishaneyi gezerken tavandan bir parça düşer ve bayılır. Gardiyanlar onu 211 numaralı hücreye götürürler ancak o sırada hapishanede bir ayaklanma olur ortalık karışır ve Juan mahkum rolü yapmak zorunda kalır. Hayatın planlarımız dahilinde ilerlemediğini ve süprizlerle dolu olduğunu anlatan bir film.

10 –Papillon

Türkçe ismi kelebek olan bu film bir adada hapishanede yaşananların beyaz perdeye aktarılmasıyla ortaya çıkmıştır. Henri Chenniere’nin romanından uyarlanarak film haline getirilmiştir. İhtilalden sonra hapis cezasına çarptırılan mahkumların yaşadıklarını anlatan gerçek hayattan uyarlanmış duygu yüklü bir filmdir. Film ve müzik arasında nadir olan o uyum mükemmel bir şekilde yakalanmıştır.

Hapishane Filmleri Hakkında Sık Sorulan Sorular 

Hapishane filmleri aksiyon, gerilim içerikli filmlerdir. Bu konu ile ilgili bazı merak edilen sorular ve cevapları aşağıda verilmiştir.

1 –Yasaklı hapishane filmleri nereden izlenir?

Hapishane filmleri Netflix üzerinden yasaklı ve çeşitli filmleri rahatlıkla izleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey bir Netflix üyeliği oluşturmaktır.

2 –Aksiyon hapishane filmleri arasında en iyisi hangisidir?

Bu kategoride en iyi film Esaretin Bedeli olacaktır. Açık ara farkla en çok izlenen ve beğenilen bir filmdir.

3 –Çok izlenen Hapishane Filmleri ve Yönetmenleri

Filmler de çok izlenme sebebi oyuncular ve konunun güzelliği olsa da yapımcılar, yönetmenler ve senaristler de önem taşımaktadır. Çünkü bunların hepsi bir bütün olarak değerlendirilmektedir. Hapishane filmleri için de aynı durum geçerlidir. Bazı filmler ve yönetmenleri aşağıda verilmiştir.

4 -Imdb Puanına Göre Hapishane Filmleri Nelerdir?

Bir film izlenirken önce Imdb oranlarına bakılır ve ona göre tercih edilir. İnsanlar tarafından beğenilmeyen filmleri insanlar izlemek istemezler. O yüzden bu puanlar hapishane filmleri için de önemlidir.

Film İsmi

Imdb oranı

Yayınlanma Tarihi

Esaretin Bedeli

9,3

1994

Kelebek

8,0

2017

Alcatraz’dan Kaçış

7,6

1979

Hücre 211

7,6

2009

Uçurtmayı Vurmasınlar 

8,4

1989

Yeşil yol 

8,6

1999