Eskişehir’den İstanbul’a ya da tam tersi yönünde hareket eden insan sayısı fazladır. Gezmek, görmek ve kültürel aktiviteler bir yana sağlık, resmi işlemler gibi sebeplere bağlı olarak da gidip gelinmektedir. Düğünler, bayramlar da diğer sebepler arasında bulununca Eskişehir İstanbul arası kaç km sorusu önem kazanır.

İki şehir arasındaki yolculuk yöntemlerinin fazla olması aslında Eskişehir İstanbul yol saatini kısaltan sebeplere yol açar. Bundan dolayı Eskişehir İstanbul en kısa yol ile gün içerisinde gidip gelebilirsiniz.

Peki Eskişehir İstanbul arası kaç km? Gelin birlikte göz atalım.

Eskişehir İstanbul Arası Kaç Km?

Bursa Eskişehir Yolu/D200 üzerinden ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu/O-5 kullanıldığında 303,7 km uzaklık tespit edilmektedir. Ancak D650 yolu üzerinden gidilirse bu mesafe 319 km kadar da ulaşabilmektedir.

İstanbul Eskişehir Arası Kaç Saat? Otobüsle, Özel Araçla, Hızlı Trenle

Haber Resmi

Eskişehir’den yola çıkan bir birey özel araç ile İstanbul’a yol boş ise ortalama 3 saat 30 dakikaya ulaşacaktır. Ancak trafik, kaza gibi olası durumlarda 4 saat 30 dakikaya kadar uzayabilmektedir.

Otobüs ile Eskişehir İstanbul arası mesafe 4-5 saat arası sürmektedir. Güzergah üzerinde uğranan şehir ve otogar bekleme süresine göre durum değişebilmektedir. Ancak en erken ulaşım saati 4 saatin altına düşmeyecektir.

Hızlı tren ise İstanbul Eskişehir arası en hızlı 5 saat 25 dakikaya ulaşmaktadır. Tüm bunların sonucunda en hızlı yol Bursa yolu üzerinden özel araç ile gerçekleşir.