Türkiye geneli ve Eskişehir’de bazı mesleklerin eleman arama oranı daha fazladır. Özellikle bazı meslek dalları diğerlerine göre daha fazla iş imkânı ile karşı karşıyadır ve aralarında seçim yapma lüksüne sahiptirler. İşte bu meslekler hakkında detaylar;

Eskişehir’de En Çok Aranan 3 Meslek Dalı

Eskişehir’de işveren ve iş arayan profillerine bakıldığında bir analiz yamak gerekirse eleman arayanların bazı mesleklerde daha fazla olduğu dikkat çekmektedir. Özellikle üretim, inşaat, otomotiv, finans, sağlık alanları teknik eleman bulma noktasında oldukça zorlanmaktadır. Kalifiye eleman denilen işinde ustalaşmış kişiler her zaman aranan kişiler olurlar.

Kadın erkek oranı çalışma hayatında da farklılık göstermektedir. Kadın çalışanların erkek çalışanlardan daha fazla olduğu alanlar genellikle sağlık ve sosyal hizmetler sektörüdür. İşte en çok aranan meslekler;

1 -Satış Temsilcisi

Haber Resmi

Ticarette en önemli adımlardan biri satıştır. Satış personelinin işinde uzman olması ve deneyimli olması ise elemanlarda aranan özelliklerin başında gelmektedir. Özellikle kurumsal şirketlerin işinde uzman kişileri aradığını söylemek mümkündür.

2 – Güvenlik Görevlisi  

Haber Resmi

Özel mülk, kamu alanı gibi ortamlarda silahsız güvenlik görevlilerine fazlaca ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle artık güvenli bir ortam için en temel unsurlardan biri güvenlik görevlisinin bulunmasıdır. Bu nedenle oldukça fazla güvenlik elemanına ihtiyaç duyulur. 

3 – Garson

Haber Resmi

Eğlence sektörün ön planda olduğu Eskişehir’de mekanlarda hizmeti sağlayacak birçok personele ihtiyaç duyuluyor. Bu sebeple en çok aranan meslekler arasında tecrübeli ya da tecrübesiz garsonluk bulunuyor.