Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını açıkladı. Bakan Bayraktar, Ankara'da düzenlenen basın toplantısında, bu kararın vatandaşları rahatlatacağını belirtti.

“Yıl başına kadar elektrik ve doğalgaza zam yok” diyen Bayraktar, elektrik ve doğalgaz desteklerinin 2025 yılında yeniden gözden geçirileceğini de duyurdu.

Ayrıca, Türkiye’nin Karadeniz’deki doğal gaz üretim kapasitesinin 2026 yılına kadar 20 milyon metreküpe çıkarılmasının hedeflendiğini vurguladı. Bayraktar, İran’daki enerji tesislerine yönelik olası saldırıların doğal gaz arz güvenliği açısından sorun yaratabileceğine de dikkat çekti.

Bakan, sosyal medya platformlarında dolaşan “İsrail’e uçak yakıtı gönderildi” iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Günlük elektrik üretimine ilişkin veriler de paylaşıldı. Türkiye, önceki gün 765 bin 960 megavatsaat elektrik üretirken, tüketim 751 bin 816 megavatsaat olarak kaydedildi. Üretimde en büyük paya sahip olan ithal kömür santralleri, yüzde 24,5 ile ilk sırada yer alırken, bunu yüzde 17,5 ile doğal gaz santralleri ve yüzde 14,7 ile barajlı hidroelektrik santralleri izledi.

Ayrıca, Türkiye dün 16 bin 273 megavatsaat elektrik ihraç ederken, 2 bin 130 megavatsaat elektrik ithalatı gerçekleştirdi.