Her sene düzenlenen DGS, üniversitede bölümünü ilerletmek isteyenler için gerçekleşmektedir. Sınava giriş yapan bireyler yeterli sıralama ve puanı elde ettiği takdirde DGS tercihi için hak kazanmaktadır.

Yalnız Dikey Geçiş Sınavı tercihleri çok dikkatli yürütülmesi gereken bir süreçtir. Çünkü doğru yönetilmediği müddetçe sonuçsuz kalan bir durum söz konusu olacaktır.

Gelin birlikte DGS nedir? DGS tercihi nasıl yapılır konusuna birlikte göz atalım.

DGS Nedir? DGS Ne Demek?

Resmi kurum ÖSYM tarafından yapılan ve Dikey Geçiş Sınavı anlamına gelen bir merkezi sınav türüdür. Bu sınav ön lisans mezunları ve meslek yüksekokulları mezunları tarafından tercih edilmektedir. 2000 yılından itibaren yapılan sınavda amaç 2 senelik üniversite bölümlerini dört seneye uzatarak lisans mezunu olmaktır.

Haber Resmi

DGS Tercihleri Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

Sınava girdikten sonra belirli puan elde etmiş bireylerin DGS tercihleri nasıl yapılır konusunda şu aşamalara dikkat etmesinde fayda vardır:

Diğer taraftan DGS tercihleri nasıl yapılır konusunda ÖSYM AİS üzerinden işlemler yapacağınızı belirtmeliyiz.

Haber Resmi

Dikey Geçiş Sınavı Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

ÖSYM takvimi yapılacak sınavların, sonuçların açıklanacağı zamanları gibi çeşitli bilgileri içermektedir. Sınava çok yakın bir süre kalmadan önce DGS tarihi hakkında bilgi verecektir. Sınav sonuçları bu tarihte açıklanacak olup kısa süre sonra tercihler başlayacaktır. Tercihler genelde 5-7 gün arasında sürüp belirlenen tarihte açıklanacaktır.