Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son zamanlarda özel okulların kitap fiyatlarına yaptığı yüksek zamlarla ilgili olarak Erzurum'da yaptığı açıklamalarda, özel okullara yönelik cezai yaptırımların uygulandığını duyurdu. Tekin, yüzde 300 oranında zam yapan yaklaşık 400 okulun cezalandırıldığını belirtti. Bu okulların, kitap fiyatlarını belirlenen sistem dahilinde kaydetmeden, havale ya da EFT gibi yollarla ücret topladıklarını ve bu uygulamaların suç olduğunu ifade etti. Ayrıca, önümüzdeki dönemde enflasyon oranı üzerine sadece yüzde 5 ek zam yapılabileceğini, bu sınırın üzerindeki fiyat artışlarının fahiş kabul edileceğini vurguladı.

Bakan Tekin, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) iptal edilen soruya da değindi ve yaklaşık 10 bin öğrencinin bu durumdan etkilendiğini belirtti. Mahkemenin soruyu geç iptal ettiğini, temyize gitmenin öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini, bu yüzden temyiz hakkından vazgeçtiklerini ifade etti. Tekin, etkilenen öğrencilerin bir üst tercihe yerleştirilmesi için kontenjan sınırı olmadan yerleştirilebileceğini, mevcut kayıt yaptırdıkları okullarda eğitimlerine devam etmelerinin de bir hak olarak tanındığını duyurdu.

Geçen yıl ortaya çıkan "hayalet sınıf" uygulamalarına yönelik cezalandırmaların devam edeceğini de belirten Tekin, merdiven altı kurslarla mücadelede adımlar attıklarını ve açık lise sistemindeki sorunları çözdüklerini söyledi.