Miladi takvime göre 4 Ekim 278. güne tekabül etmektedir. 4 Ekim tarihi itibarıyla artık yılın bitmesine 88 gün kaldığı anlaşılmaktadır.

Ekim ayının 4.günü olan bu günde farklı özel günler kutlanılmakta, dünya çapında anılmaktadır. Bu yüzden 4 Ekim ne günü, ne kutlanır sorusu önem arz etmektedir.

Tahmin edeceğiniz üzere sadece özel günler değil, geçmiş zamanda yaşanan olaylar da tarihte yerini almaktadır. Dilerseniz 4 Ekim’de ne kutlanır sorusuna birlikte cevap arayalım.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

Dünya genelinde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaktadır. Köpek, kedi ve diğer evcil hayvanlar olmak üzere sınırlı kalmayan bir duruma sahiptir. Dünyada yer alan tüm hayvanların korunması ve uygun yaşam koşullarının sunulması gerektiği savunulmaktadır.

Doğa sisteminin devam etmesi, ekosistemin istenen şekilde ilerleyebilmesi amacıyla bu özel güne dikkat çekilmektedir. İyi yaşam koşulları sunabilmek için eğitim ve gerekli bilincin kazanılması için çalışmalar yapılmaktadır. Birlikte hayvanlara sahip çıkmak, korumak ve sevmek adına özel etkinlikler gerçekleştirilir.

Haber Resmi

Tarihte 4 Ekim: Geçmişte Neler Yaşandı?

Geçmiş yıllarda Türkiye başta olmak üzere dünya çapında gerçekleşen bazı önemli olaylar 4 Ekim’e denk gelmektedir. 4 Ekim’de gerçekleştiği bilinen önemli olaylar şunlardır: