Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayine verdiği önem sonucu büyük yatırımlar yapmıştır. Yerli ve milli üretime öncelik verilmiştir. Savunma sanayi alanında sürdürülebilir projeler yapabilmek adına çeşitli fonlar oluşturulmuştur.  Bu fonlardan biri Savunma Sanayi Destekleme Fonu’dur. Peki nedir savunma sanayi fonu? İşte merak edilenler;

3 Adımda Savunma Sanayi Destekleme Fonu

Haber Resmi

Savunma Sanayi Destekleme Fonu Türkiye’nin savunma sanayi projelerine destek vermek amacıyla kurulmuş bir fondur.

1 - Destek fonu 1985 yılında 3238 sayılı kanun ile yürürlüğe girmiştir. Savunma sanayi alanında yapılan yatırımların yerli ve milli kaynaklarla desteklenmesi amaçlanmıştır.

2 – Savunma Sanayii Başkanlığı “modern bir savunma sanayisi geliştirme ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyonunun sağlanması amacıyla gerçekleştirilen projeleri Savunma Sanayi Fonu ile hayata geçirecek.

3 – SSDF kaynakları, Savunma Sanayisi İcra Komitesi tarafından alınan kararlara göre TSK bünyesindeki araç ve gereçlerin modernizasyonu, istihbarat ve güvenliğe yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyaçlarının karşılanması ve savunma sanayiinin geliştirilmesi amacıyla kurulmaktadır.

Savunma Sanayi Destekleme Fonu Kaynakları Nelerdir?

Savunma Sanayi Destekleme Fonu kaynakları çeşitli vergiler ve katkılarla oluşturulur. 4848 sayılı kanun gereğince Savunma Sanayii Destekleme Fonuna;

3238 sayılı kanun gereğince ise SSDF gelirleri;

Savunma Sanayi Destekleme Fonu Neden Önemlidir?

Savunma Sanayi Destekleme Fonu, Türkiye’nin yerli ve milli savunma sistemleri geliştirilmesine önemli katkılar sunmaktadır. Özellikle son yıllarda Türkiye’nin savunma alanında gerçekleştirdiği atılımlarda bu fonun önemli payı bulunur.

Ayrıca savunma sanayi destekleme fonu yalnızca büyük projelere değil, aynı zamanda savunma sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lere ve Ar-Ge çalışmalarına da destek sağlar. Bu sayede Türkiye’nin savunma sanayiinde yenilikçi çözümler geliştiren yerli firmalar arasında rekabet ortamı oluşmuştur.

Türkiye’nin stratejik bağımsızlığını sağlaması açısından kritik yapı taşını oluşturan şey savunma sanayi destekleme fonudur. Türkiye’nin stratejik hedefleri doğrultusunda savunma alanında bağımsızlık sağlayan fon ile ülkemizin güvenlik politikalarında önemli rol almaya başlamıştır.