Konya'da bir lisede görevli coğrafya öğretmeni M.K.'nin, 15 yaşındaki öğrencisine yönelik cinsel içerikli mesajlar atması ve fiziksel tacizde bulunmasıyla ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, öğretmeni 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel taciz' suçlarından toplam 10 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Olay, öğrencinin yaşadıklarını ailesine anlatmasıyla ortaya çıkmıştı. Şikayet üzerine gözaltına alınan ve tutuklanan öğretmen M.K., öğrencisine WhatsApp ve Instagram üzerinden cinsel içerikli mesajlar gönderdiği, okulda ve öğrenciyi eve bırakırken fiziksel tacizde bulunduğu iddialarını reddetmişti. Ancak mahkeme, sunulan deliller ışığında öğretmenin suçunu sabit buldu.

Mahkeme tarafından açıklanan gerekçeli kararda ise şu ifadelere yer verildi:

M.K'nin B.D'ye gönderdiği ve neredeyse tamamının mağdur ile cinsel ilişki kurmaya yönelik cinsel içirikli mesajlar olduğunun anlaşılması ve tüm dosya kapsamından M.K'nin savunmalarının cezadan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirilmekle, bu nedenle mahkememizce itibar edilmemiştir. M.K.'nin geçmişi, sosyal ilişkileri, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri göz önüne alınarak ve suçtan doğan sorumluluğu kabul etmemesi, pişman bir tavrının bulunmaması, kendisine emanet edilen bir kız çocuğuna nefsi kabaran ve cinsellik düşünen birisinin iyi halli olduğundan da söz etmek mümkün olmadığı" belirterek takdir ve iyi hal indiriminin uygulanmamasına karar verildiği belirtildi.