Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hasan Seymen, Eskişehir ziyaretinde eğitim, sağlık ve tarım alanındaki sorunlara dikkat çekti. Seymen, hükümetin kaynaklarını yetersiz yönetmesi nedeniyle Türkiye’nin ciddi problemlerle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Seymen, “Bu, genel sekreter olarak ilk Eskişehir ziyaretim. Eskişehir’i gerçekten çok seviyorum,” dedi. Seymen, Gelecek Partisi’nin 2019 yılında kurulduğunu ve bu yıl beşinci yaşını kutlayacağını belirtti.

Seçimlere dair değerlendirmelerde bulunan Seymen, “2023 genel seçimlerine büyük ümitlerle girdik, ancak beklentilerimiz karşılanmadı,” ifadelerini kullandı. Seymen, yerel seçimlerde Türkiye’nin sadece bazı bölgelerinde aday gösterdiklerini, diğer bölgelerde ise kazanma şansı olan adayları desteklemeyi tercih ettiklerini aktardı.

Eskişehir’de eğitim, sağlık ve tarım konularında ciddi sıkıntıların olduğunu belirten Seymen, “Öğrencilerin yemek ve barınma sıkıntıları var. Harçlıkları kent lokantalarında bir öğün yemek yemeye yetmiyor son bir yılda 1 milyon 800 bin üniversite öğrencisi okulu bırakmış, 1 milyona yakın öğrenci ortaöğretimden kayıp,” diye konuştu.

Sağlık sektöründeki sorunlara da dikkat çeken Seymen, “Son dönemde yaşanan skandallar, bebeklerin yoğun bakımda gereksiz yere tutulması ve ölümler gibi vahim olaylarla kendini gösterdi,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, tarım sektöründeki durumu eleştirerek, “Çiftçi artık ekim yapmayı bırakıyor. Yüksek yem ve gübre fiyatları, üreticiyi zor durumda bırakıyor,” dedi.

Seymen, “Devletin eğitim, sağlık ve beslenme gibi temel hakları sağlaması gerekmektedir,” ifadelerini kullandı.

Seçim gündemiyle ilgili de konuşan Seymen, “2025 Kasım’ında seçim değil, derhal erken seçim taraftarıyız,” diyerek erken seçim talebinde bulundu. Seymen, Eskişehir’de öğrencilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara yönelik projelerin mevcut olduğunu ve bu konulara gereken önemin verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.