Kırmızı ve beyaz et sektöründe sucuk, salam, sosis ve pastırma üretimi yapan Polonez markası bünyesinde çalışan işçiler, sendika üyelikleri nedeniyle maruz kaldıkları baskılarla ilgili açıklama yapmak için Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Tekgıda-İş Sendikası 2 numaralı Şube Başkanı Erdoğan Yörüksoy tarafından yapılan açıklamada, sendikal hakka yönelik bu baskıların gündeme getirilerek işçilerin hakları için mücadele çağrısı yapıldı. Yörüksoy'un açıklamalarına göre, Anayasa'da kendilerine hak olarak tanımlanan sendikaya üye olmalarının işveren tarafından kabul edilmemesi ve uğranılan baskılar sonucunda 20 Temmuz 2024 tarihinde sendika üyeliğinden istifa etmeyen 13 işçi “yüz kızartıcı suç” iddiasıyla işten çıkarıldı. Devamında işyerindeki baskıların artmasıyla birlikte benzer gerekçeler gösterilerek toplamda 146 işçinin daha işine son verildi.

Yörüksoy bununla beraber, 23 Temmuz 2024’ten bu yana işten çıkarılan 146 işçiyle birlikte Polonez fabrikası önünde devam eden eylemler çerçevesinde sendika yöneticileri ve işçiler, emniyet güçleri tarafından pek çok kez darp edilerek gözaltına alındığına dikkat çekti. Çatalca Kaymakamlığı, İstanbul Valiliği ve Çalışma Bakanlığı’na yapılan çağrıların sonuçsuz kaldığının altını çizen Yörüksoy, öte yandan şirket tarafından işten çıkarılan işçilerin işe iadelerinin hala gerçekleştirilmediğini belirtti. Ayrıca Yörüksoy, Anayasa'nın kendilerine tanıdığı hakları kullandıkları için haksız yere işten çıkarılan işçilerin tazminatlarının da ödenmediğini bildirdi. 

Yörüksoy son olarak Tegkıda-İş Sendikası'nın bu olumsuz gelişmelere yanıt niteliğinde daha etkin eylemler düzenleyeceklerini vurgulayarak; buna istinaden halkı Polonez ürünlerini tüketmemeye ve işçilerin haklı mücadelesine desteğe davet etti.