İç Anadolu’da yer alan Eskişehir ‘öğrenci şehri’ olarak adını dünya çapında duyurmuştur. Üniversite öğrencileri tarafından sıklıkla seçilen bu şehir her yıl binlerce öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Bunun sebebi de şehirde yer alan üniversite sayısıdır.

Peki Eskişehir’de kaç tane üniversite var? Eskişehir’de hangi üniversite var?

Eskişehir’de Hangi Üniversite Var? Eskişehir’deki Devlet Üniversiteleri

Ülke genelinde sayısız üniversite yer almaktadır ancak Eskişehir’deki en iyi üniversiteler öğrenciler tarafından da yoğun olarak tercih edilmektedir. Şehirde yer alan üç farklı üniversite bulunmaktadır. Devlet üniversitesi olan bu üç üniversite şu şekildedir:

1 – Anadolu Üniversitesi

Eskişehir denildiğinde akla ilk olarak gelen üniversitelerden birisidir. Anadolu Üniversitesi sayısız fakültesi ve bölümüyle birlikte şehrin de ekonomik olarak canlanmasında etkili olmaktadır. Şehrin merkezine yakın kampüsüyle birlikte farklı ilçelere dağılmış olan fakülteleri bulunmaktadır.

2 – Osmangazi Üniversitesi

Devlet üniversitesi Eskişehir seçenekleri arasında Osmangazi Üniversitesi yer almaktadır. Farklı fakülte ve bölümleri yer alsa da özellikle öne çıktıkları bulunmaktadır. Sağlık alanındaki bölümleri ve Tıp Fakültesi sebebiyle öğrencilerin tercih listesine eklediği bir adrestir. Yine Osmangazi Üniversitesi de farklı ilçelerde fakülte bulundurmaktadır.

Haber Resmi

3 – Eskişehir Teknik Üniversitesi

Şehre sonradan eklenen devlet üniversitelerinden birisi de Teknik Üniversitesi’dir. Teknik anlamda bölümleri bulunan bu üniversitede binlerce öğrenci eğitim almaya devam etmektedir. 2018 yılında kurulan beş fakülte, üç enstitü ve iki meslek yüksekokulu ile eğitim hayatına devam etmektedir.

Eskişehir’de Özel Üniversite Var mı?

Her ne kadar Eskişehir’deki devlet üniversiteleri çok sayıda yer alsa da vakıf üniversiteleri konusuyla da araştırma konusu olmaktadır. Yalnız Eskişehir’deki özel üniversiteler hakkında bilgi vermek oldukça zordur. Çünkü şehirde yer alan vakıf yani özel bir üniversite bulunmamaktadır.

Eskişehir’de Kaç Üniversite Öğrencisi Var?

Öğrenci şehri olarak adlandırılma sebeplerinden birisi de diğer şehirlere nazaran üniversite öğrenci sayısının fazla olmasıdır. Eskişehir’de öğrenci sayısı 2021-2022 yılında toplam 3 milyon 525 bin 767 kişi olarak ölçülmüştür. 2024-2025 eğitim döneminde sadece Osmangazi’deki öğrenci sayısı 29 bin 658 olarak ölçülmüştür.