Eskişehir’e turizm katkısı sunan diziler izleyicileri tarafından uzunca bir süre izleniyor. Şehir ya da köy hayatı fark etmeksizin Eskişehir’de oluşturulan sahneler izleyiciler tarafından da seviliyor.

Geçmişten günümüze Eskişehir’de çekilen diziler oldukça popüler bulunuyor. Üstelik Eskişehir’de yer alan diziler günümüzde de yayın hayatına devam ediyor. Peki Eskişehir’de çekilen diziler hangileri?

Gönül Dağı (TRT 1)

Haber Resmi

Yayın hayatına devam eden ve yeni sezonuyla ekranlara dönen Gönül Dağı dizisi nerede çekiliyor diye merak ediliyor. Dizi, senaryo gereği Niğde’de geçiyor gibi gösteriliyor. Ancak çekimlerin tamamı Eskişehir’de yapılıyor.

Gönül Dağı Eskişehir sahnelerini Sivrihisar ilçesinde gerçekleştiriyor. Öyle ki diziyi seven binlerce insan sahnelerin geçtiği bölgeleri görmek için Eskişehir’e akın ediyor.

Beşinci sezonuna başlayan TRT 1 Gönül Dağı dizisinin Sivrihisar’da çekildiği biliniyor ve zaman zaman bu bölgelerde turistler alana gelerek turizmi canlandırıyor.

Her Cumartesi saat 20.00 itibarıyla TRT 1’de siz de izleyebilirsiniz.

Savaşçı (NOW TV)

Haber Resmi

Eski ismiyle Fox yeni ismiyle NOW TV’de yayınlanan Savaşçı 2017 yılında ekranlara gelmeye başladı. Askeri bir dizi olan Savaşçı’nın oyuncu kadrosunda usta isimler yer alıyordu.

Berk Oktay, Sarp Leventoğlu, Murat Serezli, Tamer Karadağlı gibi isimlerin bulunduğu dizi 2021 yılında ekranlara veda etti.

Savaşçı Eskişehir’de çekilen bölümleriyle biliniyor. Şehir hayatı dahil olmak üzere askerlerin zorlu dağ sahneleri de burada elde edildi.

Diğer taraftan Savaşçı dizisinde Eskişehirli ünlüler arasındaki Serhat Nalbantoğlu da bulunuyordu.

Sungurlar

25 Ekim 2014 yılında askeri dizi olarak çekilen ve yayınlanan bir yapımdır. 2010 yılında başlayan Şefkat Tepe dizisinin devamı niteliğini taşımıştır.

39 bölümden oluşan iki sezonluk çalışma hayatı sonrası, yayınlandığı kanalın Türksat’tan çıkarılması sonrası ekranlara veda etmiştir. Dizinin çoğu bölümünün Eskişehir’de çekildiği bilinmektedir.

Dokuz Oğuz (NOW TV)

Haber Resmi

Yayın hayatı kısa süren ve yine bir askeri dizi olan Dokuz Oğuz, Eskişehir’de çekilen diziler arasına dahil olmuştur. 28 Ocak 2023 tarihinde ekranlara gelen dizi sadece 6 bölüm ekranda kalmıştır.

6 bölümlük yayın hayatı sonrası final bölümüyle izleyicilere veda etmiştir. Askeri dizide Kubilay Aka, Yasemin Allen ve Deniz Işın gibi isimler yer alıyordu.

Eskişehir Dizileri Çok İzleniyor, Reyting Rekorları Kırıyor!

Reyting sonuçları incelendiğinde Eskişehir’de yer alan diziler rekorlar kırıyor. Döneminin en çok izlenen yapımlarından olan Savaşçı ve günümüzde devam eden Gönül Dağı buna örnek gösterilebilir.

Özellikle Gönül Dağı dizisi son yılların sıcak ve yakın bulunan, geçmişi andıran özlemiyle izleyiciler tarafından yakından takip ediliyor. İzleyicilerin fırsat buldukça sahnelerin çekildiği Eskişehir Sivrihisar’a gittiği görülüyor.

Siz Eskişehir’de çekilen diziler hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda bize belirtebilirsiniz.