Mesire alanları insanların boş vakitlerinde dinlenmek veya eğlenmek için piknik yapabilecekleri yeşil alanlardır. Eskişehir sosyal hayatıyla olduğu kadar mesire alanları ile de ön planda olan bir şehirdir. Peki Eskişehir’de ailecek gidilecek mesire alanları nerelerdir? İşte cevabı

Eskişehir’de Ailenizle Tercih Edebileceğiniz En İyi 5 Mesire Alanı

Eskişehir’de güzel havaları en iyi değerlendireceğiniz mesire alanlarını sizin için derledik. Bu alanlarda piknik yapabilir aileniz ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Eskişehir’de en gözde 5 mesire alanı şöyle;

1 – Bademlik

Haber Resmi

Kent merkezine yakın olması nedeniyle birçok kişi tarafında tercih edilen mesire alanlarının başında gelir. Bademlik mesire alanı Odunpazarı semtinin üst kesimlerinde yer almaktadır. Bölge ismini burada bulunan badem ağaçlarından almıştır. Mesire alanında çay bahçeleri, restoranlar ve son yıllarda aktif olmayan bir havuz bulunur. Aynı zamanda Eskişehir manzarasıyla tam bir seyir tepesidir.

2 -Şelale (Kalabak) Orman içi Mesire Alanı

Kalabak köyü yakınlarında bulunan orman içi dinlenme yeridir. Adını aldığı şelale ile bölgede bulunan onlarca bitki florası ile zengin bir doğal görünüm sunar. 10 hektar büyüklüğünde bulunan bu alan Eskişehir’in çok tercih edilen mesire alanlarındandır.

3 – Çatacık Orman İçi Dinlenme Yeri

Mihalıççık ilçesi sınırları içerisinde bulunan Çatacık mesire alanı toplamda 4 hektar büyüklüğünde bir alana sahiptir. Sarıçam ormanı bitişiğindeki geyik üretme istasyonu görülmeye değer alanlardan biridir. Günü birlik gezi ve aktivitelere uygun bir mesire alanıdır.

4 – Hasırca

Haber Resmi

Eskişehir’in şehir merkezine 30 km uzaklıkta bulunan mesire alanı Hasırca Çiftliği olarak da bilinir. Porsuk Barajı yakınlarında bulunan bu mesire alanında Kızılay’a ait bir gençlik kampı bulunur. Ayrıca biri açık biri kapalı olmak üzere 2 adet kaplıcası bulunur.

5 – Musaözü Barajı

Eskişehir- Kütahya yolu üzerinde bulunur. Şehir merkezine 21 km uzaklıkta bir mesire alanıdır. D.S.İ sulama göletinin etrafında oluşturulmuş bir mesire alanıdır. 1967 yılında tesis edilen bu alanda günü birlik kullanılabilecek tesisler bulunur.