Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Mıcro- Folie Eskişehir Dijital Müzesi ve Selçuk Demirel’in Yerle Gök Arasında” sergisinin açılışına katılmak üzere Eskişehir’e gelen Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı ile Türkiye Fransız Kültür Merkezi Genel Müdürü Gilles Roulland, Institut Français d‘Ankara Müdürü Sophie Gauthier, Fransa Büyükelçiliği Siyasi Danışman Kilian Vivien, Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Orhan Chiali ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Türk-Fransız diplomatik ilişkiler tarihinde ilk kadın büyükelçi olan Isabelle Dumont, Eskişehir’in ilk kadın belediye başkanı olması nedeniyle Ayşe Ünlüce’yi tebrik ederek görevinde başarılar diledi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Fransız müzisyen, söz yazarı ve yorumcu Ysé Trio’nun, 17 Eylül’de Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda ağırlamalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Ünlüce’ye teşekkür etti.

Büyükelçi Isabelle Dumont, Eskişehir ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirterek, önemli projelere imza atmak istediklerini söyledi. Fransa Büyükelçiliği’nin proje çağrısı ile bir araya gelen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile Mülteci Destek Derneği’nin (MUDEM) Kadın Hakları Projesi’nin Eskişehir’de hayata geçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Büyükelçi Dumont, Başkan Ünlüce’ye projeye gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

"Şehrimiz için her zaman en iyisini yapıyoruz"

Başkan Ünlüce de, her türlü iş birliğine açık olduklarını ifade ederek, “Eskişehir çok yönlü beslenen bir şehir. Bugüne kadar olduğu gibi Eskişehir her zaman dengeli kalkınma modeli ile kalkınacak bir şehir. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde hayata geçirdiğimiz her projede ve yatırımda sürdürülebilir olmasına önem verdik. Bu projelerimiz ilerleyen dönemlerde daha da büyüyerek ilerledi. Şehrimiz için her zaman en iyisini yapıyoruz.” dedi.

Haber Resmi

Başkan Ünlüce,  ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Büyükelçi Isabelle Dumont ve Fransız heyete teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Başkan Ünlüce büyükelçiye, Eskişehir’de ipek börekçiliğini geliştirmek için başlatılan ve el emeği ile dokunan ipek şal hediye ederken,  Isabelle Dumont da Fransız Diplomatik Arşivleri kitabını Başkan Ünlüce’ye hediye etti.