Eskişehir sahip olduğu tarihi detaylar, müzeler, gezilecek mekanları ve sayısız özelliğiyle dikkat çeken bir şehirdir. Bünyesinde sahip olduğu üç üniversite ile öğrencilerin özellikle dikkatini kazanmaktadır.

Hal böyle olunca şehri gidip görmek isteyenler Eskişehir hangi bölgede? Eskişehir hangi şehre yakın ya da komşu şehirleri kimler sorusu ortaya çıkıyor. Dilerseniz birlikte bu sorulara yanıt verelim.

Eskişehir Hangi Bölgede Yer Alıyor? Eskişehir’e Komşu Şehirler Hangileri?

Haber Resmi

Öğrenci yurdu olarak bilinen Eskişehir, İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Eskişehir’in doğusunda başkent Ankara, batısında ise Kütahya ve Bilecik yer almaktadır. Afyon Eskişehir’in güneyinde kalan şehir olurken Konya ise güneydoğu bölgesinde yer almaktadır. Son olarak Bolu ile komşu olduğunu da söylemeliyiz.

Sahip olduğu konum sebebiyle Eskişehir iklimi sert karasal iklim olarak geçmektedir. Kışları oldukça sert ve soğuk olan Eskişehir’de yaz ayları ise kurak ve yakıcı bir etkiye sahiptir. Bu yüzden tarım adına elverişli alan sayısı oldukça azdır.

Eskişehir’in Plakası Kaç? 26 Plaka Kime Ait?

Haber Resmi

Eskişehir’in plaka kodu 26’dır. 26 plaka Eskişehir’e ait olup şehir içerisinde bu plakaların yoğunlukta olduğunu görebilirsiniz. Plakalara ayrılan ilk 64 il arasında olmasından dolayı alfabetik sıraya göre 26.sıraya denk gelmektedir.