Eskişehir Gastronomi Yiyecek İçecek İşletmeleri ve Tedarikçiler Derneği (ESGASTRODER) Başkanı Murat Arnik ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret ederek derneğin kuruluş amacı, faaliyetleri, sosyal projeleri ve aktiviteleri hakkında bilgi verdi.

Ziyarette Murat Arnik, ESGASTRODER’in sektördeki büyük bir boşluğu doldurduğunu belirterek sadece Eskişehir’de değil Türkiye genelinde bir ilke imza attıklarını vurguladı. Derneğin yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren 5 bin işletme, 52 bin çalışan ve 1.300 tedarikçi firmayı bir araya getirmeyi hedeflediğini ifade eden Arnik, kamu kurumlarının desteğiyle önemli projelere imza atacaklarını ifade etti. Ayrıca Türkiye'de gastronomi ekonomisinin yıllık 50 milyar dolar olduğunu hatırlatan Arnik, Eskişehir’in bu pastadan hak ettiği payı almak istediğini dile getirdi. Arnik, yerel mutfak kültürünü ön plana çıkararak Eskişehir’in gastronomi alanındaki potansiyelini artırmayı amaçladıklarını ve bu potansiyelin şehri uluslararası bir marka haline getirebileceğine inandıklarını vurguladı.

Aksoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ESGASTRODER’in Eskişehir’e kazandırılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Aksoy, derneğin yiyecek içecek sektörüne olumlu katkılar sağlayabileceğinden umutlu olduğunu ve valilik olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.