Eskiyen araçların yenilenmesi, yeni araçlarla daha güçlü hizmet verebilmek anlayışıyla İçişleri Bakanlığı Türkiye genelinde araç alım kampanyası gerçekleştirildi. 20 Eylül 2024 günü İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımlarıyla İçişleri Bakanlığınca, alınmış olan 7 bin 204 araç emniyet ve jandarma teşkilatına teslim edildi; Emniyet teşkilatı bünyesine 5 bin 1, Jandarma teşkilatı bünyesine ise 2 bin 200 araç. Bu araçlardan Eskişehir'e il emniyet müdürlüğü için 83, jandarma teşkilatı için de 5 araç olmak üzere 88 araç tahsis edildi.

Valilik Meydanı'nda araçların anahtar teslim töreni gerçekleşti. Törene; Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, Eskişehir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Metin Ünlü, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak ve çok sayıda görevli emniyet personeli katılım sağladı.

Haber Resmi

"Amacımız trafik kazalarının azaltılması"

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Hüseyin Aksoy, İçişleri Bakanlığının, valiliğin bütçesi ve Eskişehir'de 9 kişi, kurum hayırseverin 2 milyon 825 bin liralık katkılarıyla bu araçların alımlarının gerçekleştirildiğini söyledi.

Emniyet ve jandarma teşkilatının mevcut araç yapısını da paylaşan Aksoy, "Jandarma teşkilatımızda asayiş ve trafik hizmetlerinde 0-5 yaşta 50 araç, 6-10 yaşta 80 araç, 10 yaş üstü de 82 araç olmak üzere 212 araçtan hizmet veriyor. Emniyet teşkilatımıza da baktığımızda 0-5 yaş arası 125, 6-10 yaş arası 230, 10 yaş üstü de 187 araç toplam 542 araç sadece emniyet asayiş hizmetleri ve trafik hizmetlerinde kullanılıyor. Bu gelen araçlarımızın İçişleri Bakanımızın da öngördüğü ve talimatlandırdığı şekliyle ağırlıklı olarak trafik hizmetlerinde kullanacağız. Trafik kazalarının azaltılması, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması bakımından bu çalışmalarımızı önemsiyoruz. Amacımız trafik kazalarının azaltılması, halkın daha güvenli bir şekilde seyahatlerinin sağlanması" diye konuştu.

Haber Resmi

"Eskişehir'in huzuru Türkiye'nin huzuru"

Aksoy, Eskişehir'deki sürücü ve yayaları da trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Aksoy, şöyle devam etti:

"Kurallara ne kadar çok uyarsak, trafik kazalarının azaltılmasında katkı sunmuş oluruz. Eskişehir'in huzuru, Türkiye'nin huzuru. Güvenli şehir, Eskişehir diyerek yola çıktık ve bu noktada özveriyle görev yapan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Amacımız Eskişehir'in huzuru, halkın huzuru, Türkiye'nin huzuru, Türkiye'nin güvenliği."

Haber Resmi

Aksoy'un konuşmasının ardından İl Müftüsü Muharrem Gül tarafından dua okundu. Akabinde Vali Aksoy, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz'a ve İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Metin Ünlü'ye anahtar teslimini gerçekleştirdi. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.