Collesium kafeler bölgesi olarak bilinen Eskişehir'in Tepebaşı İlçesine bağlı Eskibağlar Mahallesi Genez Sokakta yaşanan trafik sorunu hem esnafı hem de bölgedeki kafelerde vakit geçirmek isteyen kişileri rahatsız ediyor. Bölge esnafı ve müşteriler söz konusu sokağın trafiğe kapatılmasını beklerken, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin konuyla ilgili çalışmalar yapmasını istiyor.

Haber Resmi

"Araç trafiğine kapatılması gerekiyor"

Bölgenin esnafları olarak sokakta oluşan trafikten şikayetçi olduklarını ifade eden Arda Yücel, şunları söyledi:

"Akşamları alakasız bir trafik oluyor. İşi olmayan gençler buradan tekrar tekrar geçiyor; yüksek ses müzik, lastik yakma, bağırma... Dolmuşla, tırla, traktörle geçen, lastik yakan var ve bunlar trafikte normal işi olan ya da bizim müşterimizi, esnafımızı rahatsız ediyor. Tartışmalar çıkıyor, bazen bu tartışmalar ileriye taşınıyor, polis geliyor. Polis geldiği zaman burası kilit oluyor ve hiçbir huzuru kalmıyor. Herkese de dile getirdik. Buranın barlar sokağı gibi akşam altıdan sonra araç trafiğine kapatılması gerekiyor."

Haber Resmi

Sokak kazalara da sebebiyet veriyor

Espark trafiğinin de sokağa taştığını ve dar bir sokak olmasından dolayı sıkıntılar yaşandığını belirten kafe işletmecisi Emre Sakallı ise şöyle konuştu:

 "Akşam vakitlerinde yayalar karşılıklı geldiği zaman yola taşmak zorunda kalıyor ve bazı bilinçsiz sürcüler araçlarıyla hızlı şekilde ilerliyorlar, artistik hareketlere bürünüyorlar. Bu da insanların hayatını ve bizi tehlikeye sokuyor. Geçenlerde burada bir kaza olmuştu. Bir motor sürücüsü fazla gaz verdi, ortadaki taşa çarptı, karşı kafeye uçtu. Bir noktada önlemi alınmazsa ölümle sonuçlanabilir. Biz bunun önlenmesini istiyoruz, önlenmesi için de trafiğe kapatılması gerekiyor. 4 yıl oldu, kafe sahipleri olarak imza topladık, dilekçemizi verdik. Yeni başkanımızla da konuştuğumuzda buranın kapatılacağı söylendi, hala bekliyoruz."

Haber Resmi

"Araçlar yüzünden yürüyemiyoruz"

Bölgede sıklıklıkla vakit geçirdiğini ve sokağın trafiğe kapatılması gerektiğinin altını çizen Hazal Öngel, "Her gün sabah ve akşamları buradan çok fazla araç geçiyor. Burayı  araç trafiğine kapatmaları gerekiyor. Hatta bazı masaları sokağa bile taşıyabilirler. Çünkü öğrenciler de burada vakit geçiriyor ve akşamları oturacak yer bulmakta zorlanılıyor. Gereksiz bir gürültü ve araç trafiği oluyor. Araçlar yüzünden yürüyemiyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Resmi

Hızlı geçen araçların müşterileri rahatsız ettiğini vurgulayan Arda Yıldırım da, "Bu sokakta, yol da dar olduğu için arabaların hızlı gitmesi bir sıkıntı, insanları korkutuyor" dedi.