Başkan Ünlüce mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Yaşamımızın vazgeçilmez unsuru, doğanın en önemli parçası olan hayvanlar, bizlerin sevgiye, ilgiye ve korunmaya muhtaç dostlarıdır. Onların yaşam hakkına saygı göstermek, refahlarını sağlamak ve her türlü kötü muameleden korumak insanlığın en temel sorumluluklarındandır. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü kutlanacak bir günden ziyade farkındalığın artırılması ve bu konuda toplumsal bilincin yükselmesi olarak görmeliyiz.

Hayvan hakları yalnızca bir vicdan meselesi değil, aynı zamanda hukuki ve toplumsal bir zorunluluktur. Sokaklarımızı paylaştığımız can dostlarımızın korunması ve tüm hayvanların acı çekmeden, huzurlu bir yaşam sürebilmesi için el birliğiyle çalışmak önceliğimiz olmalıdır.

Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanları için Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi projesinin ihale sürecini tamamladık. Böylece yer teslimini de yaptık. Ayrıca merkezin hemen yanında bir de ‘Doğal Yaşam Alanı’ oluşturmak için girişimlerimizi başlattık. Bir diğer çalışmamızda ise Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ile iş birliği yapıyoruz. İmzaladığımız protokolle kırsal ilçelerdeki çoban ve bekçi köpekleri için sahiplendirme, mikroçipleme, kimliklendirme ve kuduz aşısı yapılmasını sağlayacağız. Kırsaldan merkeze kısırlaştır, yaşat anlayışının tüm ülkeye yaygınlaştırılması en önemli hedeflerimizdendir.

Hepimiz biliyoruz ki, bir toplumun medeniyet seviyesi, hayvanlara gösterdiği merhametle de ölçülür. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nün, can dostlarımızın haklarının gerçek anlamda korunduğu ve onlara hak ettikleri sevgiyi göstermek adına yeni bir başlangıç olmasını diliyor; tüm canlıların barış ve huzur içinde yaşadığı bir dünya temenni ediyorum.”