2024 KYK burs ve kredi başvuruları geçen yıl olduğu gibi bu yılda E-Devlet üzerinden alınmaya devam edecek. Lisans ve ön lisans eğitimine devam eden ve ilk kez yükseköğrenim programlarından birine kayıt yaptıran öğrenciler KYK burs imkanından yararlanabilecekler. Belli başlı şartları sağlayan öğrencilere karşı ödemesiz burs imkânı çıkarken birçok öğrenciye de daha sonra ödeme koşulu ile kredi desteği sağlanmaktadır.

 

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

ÖSYM yerleştirmeleri devam ederken burs ve kredi başvuruları için meraklı bekleyiş başladı. Öğrencilerin maddi sıkıntılarını gidermek için merakla bekledikleri kredi ve burs desteği için geri sayım süreci ekim ayı içinde sona erecek. ÖSYM yerleştirme sürecinin bitmesinin ardından burs başvurularının ekim ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

Haber Resmi

Burs ve kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel olarak basın yolu ile kamuoyuna duyurulan tarihler arasında yapılıyor. Belirlenen tarihler arasında e-devlet üzerinden kolayca başvurulacak. E-devlet şifresi olmayan öğrenciler mutlaka PTT’den bir e-devlet şifresi almaları gerekiyor. Aynı zamanda diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine sahip olan öğrencilerde başvuru yapabilecek.