KDV oranlarının yükselmesi, kart komisyonlarının artması ve esnaf vergilerinin yükselmesi hemen hemen her sektörde IBAN üzerinden alışverişi artırdı. IBAN üzerinden yüksek miktarda ve sıklıkla para gönderimi yapan kişiler ise MASAK tarafından incelemeye alınıyor. Peki, ne yapmalı? IBAN üzerinden para gönderirken ne yazmalı?

Tüketiciler Dikkat! IBAN Üzerinden Ödeme Yaparken Bunu Yazın!

Bir ürünü satın alırken satıcıyı korumak için IBAN üzerinden ödeme yapıyor olabilirsiniz. Fakat bu durum hem satıcı hem de alıcı tarafın MASAK incelemelerine takılmasına neden olabilir.

Bu noktada ödeme yaparken açıklama kısmına, aldığınız hizmet ya da ürünü tanımlayan bir ifade yazmanız  gerekiyor. Aksi halde yüksek miktardaki ödemelerde soruşturmaya tabi olabilirsiniz.

Haber Resmi

IBAN ile Ödeme Yaparken Kendinizi Vergi Kaçakçılığı Soruşturmasının İçinde Bulabilirsiniz

Siz her ne kadar karşınızdaki satıcıyı korumaya çalışsanız da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalar, IBAN üzerinden alışveriş süreçlerinin risklerini ortaya koyuyor.

Kredi kartı komisyonlarından yapılan kesintileri azaltmak isteyen esnaf son günlerde IBAN ile ödemeyi tercih etse de siz mümkün olduğunca faturalı işlem yapmaya çalışın. IBAN ile gönderim yapıyorsanız da açıklama kısmına aldığınız ürünle ilgili bir ifade kullanın.