Tarım insanlığın var olduğu yıllardan bir süre sonra ortaya çıkan ve yerleşik hayata geçmemizi sağlayan başlıca sebeplerden birisi haline geldi. Durum böyle olunca günümüzde iklimin ve toprağın elverişli olduğu şehirlerde tarım yapılmaya devam etmektedir.

Peki Eskişehir’de ne yetişir? Eskişehir’de hangi meyve ve sebzeler yetişmektedir? Gelin birlikte göz atalım.

Eskişehir’de Tarım: Eskişehir’de Ne Yetişir?

Genel olarak şehirde hakim olan hava karasal iklim olarak görülmektedir. Karasal iklim; kışların sert, yazların ise oldukça sıcak ve yakıcı geçtiği bir türdür. Bu hava şartları tahmin edersiniz ki tarım ürünleri için pek de istenmeyen bir durumdur.

Yine de tüm bunlara rağmen Eskişehir’de ne yetişir konusunda sizi şaşırtacak bazı durumlar olduğunu söyleyelim. Özellikle Mihalgazi ve Sarıcakaya bölgeleri karasal iklimden uzak bir yapıdadır. Bu bölgelerin daha çok Ege iklimine benzemesi tarımın da gelişmesine neden olmaktadır.

Haber Resmi

Eskişehir’de ne yetişir konusunda %48-50 oranında buğday ve arpa ile yanıt verebilir. Bunlara ek olarak bahsi geçen iki ilçede farklı ürünler yetiştirilir. Eskişehir’de hangi sebzeler yetişir sorusu için şu örnekler verilebilir:

Peki sadece bunlar mı yetişir? Eskişehir’de hangi meyveler yetişir, meyve üretimi var mı? Elbette var. Yine Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerinde şu meyveler bulunur: