Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, uygun fiyatlı, hijyenik, kaliteli ve lezzetli yemeklerin sunulacağı Halk Lokantası’nın açılışını gerçekleşti.

Halk Lokantası, Taşbaşı Çarşısı Eski Nikah Salonu’nda hizmet verecek. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 4 kap yemeği 65 TL’ye sunacağı Halk Lokantası hafta içi 5 gün açık, hafta sonları ise kapalı olacak. Halk Lokantası’nda yemek servis hizmeti öğlen 12.00 ve 15.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Halk Lokantası’nda uygulamanın ilk aşaması kapsamında günlük bin kişiye yemek verilecek.

Haber Resmi

Açılışa; Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Eskişehir Esnaf Odaları Başkanları, çok sayıda partili ve vatandaş katılım sağladı. Açılışta yemek almak için sıraya giren vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu.

Haber Resmi

İkinci Kent Lokantası Açılacak

Halk Lokantası ile ilgili konuşan Başkan Ünlüce, "Bugün ilk Halk Lokantamızı Eskişehir'de açtık. Bir ikincisi de Ekim ayında Kentpark içerisinde açılacak. Bizim burada amacımız; dar gelirli vatandaşlarımızın sağlıklı yemeğe erişimini sağlayabilmek. İsterdik ki bunlara hiç gerek kalmasın ama esnafımıza da zarar vermeyecek şekilde sayılarını da sınırlı tutarak Eskişehirli hemşerilerimize hizmet vermek istedik. Eskişehir'e hayırlı olsun, bereketli olsun" ifadelerini kullandı.

Emeklilere Yönelik Projeler Çok Yakında Hizmete Sunulacak

Yemek kuyruğunda özellikle emeklilerin olması dikkat çekerken Başkan Ünlüce, şunları söyledi:

"Emeklilerin zaten durumu belli. Bizim emekliler ile ilgili başka düşüncelerimiz de var. Örneğin; yandaki kuyumcular çarşısının üst katını emekli lokali olarak açacağız, yaşam parkı Ekim-Kasım aylarına hazırlamaya çalışıyoruz. Parkımızın içinde de hem atölye alanları hem de lokalin olduğu bir binamız olacak."

Haber Resmi